Actuele projecten

Projecten in de buitenruimte waar op dit moment aan gewerkt wordt.

 • Vervangingsproject Da Costastraat en omgeving

  05 januari 2022

  Uit rioolinspecties blijkt dat de riolering in de Da Costastraat, Van Lennepstraat, P.C. Hooftlaan, Tollensstraat en Potgieterstraat aan vervanging toe is. Daarom gaat de gemeente in de genoemde straten een vervangingsproject uitvoeren.

 • Nieuwe bomen deel Vijverpark

  23 maart 2021

  De gemeente heeft plannen om een aantal extra bomen in het Vijverpark te planten. Het gaat om het deel ten zuiden van de Lange Tiendweg, ter hoogte van enkele woningen aan de Kokardebloem.

 • Aanpassing kruising Ketelweg/Rosmolenweg + uitrit Ketelweg

  15 april 2021

  Het ontwerp voor aanpassingen van de kruising Ketelweg/Rosmolenweg en een uitweg aan de Ketelweg ligt ter inzage.

 • Aanpassen bushaltes voor HOV en R-net buslijnen in Papendrecht in 2021

  14 juni 2021

  Om het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem te verbeteren heeft de provincie Zuid-Holland hier in 2018 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) en R-net geïntroduceerd. Nu past de provincie in samenwerking met de gemeente Papendrecht ook een aantal bushaltes aan om de kwaliteit, toegankelijkheid en het comfort te vergroten.

 • Aanpassing Burgemeester Keijzerweg nabij nummer 26

  18 januari 2022

  Op het terrein van Burgemeester Keijzerweg huisnummer 26 is de eenheid van politieteam Rotterdam van plan een nieuw politiebureau te bouwen voor het basisteam Drechtsteden Buiten. Dit terrein grenst aan het Park Noordhoekse Wiel.

 • Werkzaamheden palenmatrassen rondom de Veerweg en de Parallelweg-N214

  14 januari 2021

  Vanuit Rijkswaterstaat vinden dit jaar werkzaamheden plaats ter hoogte van de aansluiting A15/N3 met N214. Dit ten behoeve van de reconstructie aansluiting A15/N3. Een onderdeel van de totale reconstructie van de aansluiting A15/N3 is het aanleggen van een palenmatras.

 • Herstellen van het rosarium in het Vondelpark

  05 april 2022

  Het rosarium is een bijzonder onderdeel van het Vondelpark. Dit is een tuin waarin rozen de voornaamste plant zijn. De gemeenteraad van de gemeente Papendrecht heeft in de zomer van 2021 besloten om de negen plantvakken in ere te herstellen. Aannemingsbedrijf A-Garden Groenspecialisten uit Dordrecht start vanaf woensdag 6 april 2022 met de aanleg van de beplanting. De verwachting is dat de werkzaamheden eind april 2022 zijn afgerond. Het rosarium wordt aantrekkelijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 • Aanleg waterverbindingen en natuurvriendelijke oevers Kamerlingh Onneslaan

  03 maart 2022

  Vanaf maandag 7 maart start in opdracht van de gemeente Papendrecht Aannemersbedrijf Aart den Hollander B.V. uit Hendrik-Ido-Ambacht met grondwerkzaamheden onder andere voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het graven van een verbindingssloot.