Actuele projecten

Projecten in de buitenruimte waar op dit moment aan gewerkt wordt.

• Maaien in de sloten voor goede doorstroming

17 juni 2022

Vanaf 20 juni 2022 tot eind juli 2022 worden de waterplanten in het midden van de sloten verwijderd. Zo kan het water ook bij hevige regenbuien in de zomerperiode goed doorstromen. Bovendien voorkomen we hiermee overstromingen en blijft het een gezonde leefomgeving voor alle planten en dieren.

• Papendrecht wordt voorbereid op glasvezel

13 september 2022
  • Aanleg kunstgrasveld v.v. Drechtstreek

09 juni 2022

Vanaf maandag 13 juni 2022 start CSC Sport in opdracht van gemeente Papendrecht met de
    aanleg van een nieuw kunstgrasveld bij voetbalvereniging Drechtstreek.

• Herinrichting plein Wipmolen

03 juni 2022
  • Aanpassen bushaltes voor HOV en R-net buslijnen in Papendrecht

09 juni 2022

Vanaf eind mei past de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de gemeente Papendrecht op een 6-tal locaties de bushaltes aan om de kwaliteit, toegankelijkheid en het comfort te vergroten.

• Herinrichting Grondmolen, Standerdmolen & Torenmolen

01 augustus 2022

In december 2021 zijn de straten in de omgeving van Grondmolen, Torenmolen en Standerdmolen bezocht met een rijdende picknicktafel. De bewoners zijn geïnformeerd over de voorgenomen onderhoudsplannen en in de gelegenheid gesteld om aan te geven wat ze van de straatinrichting vinden en of knelpunten worden ervaren. De opgehaalde informatie is verwerkt in een schetsontwerp.

• Vervangingsproject Da Costastraat en omgeving

11 juli 2022

Uit rioolinspecties blijkt dat de riolering in de Da Costastraat, Van Lennepstraat, P.C. Hooftlaan, Tollensstraat en Potgieterstraat aan vervanging toe is. Daarom gaat de gemeente in de genoemde straten een vervangingsproject uitvoeren.