Adviesraad Sociaal Domein
Krijgen inwoners de hulp die ze nodig hebben? Kan iedereen in Papendrecht meedoen in de maatschappij? Dit zijn vragen waar de adviesraad voor het Sociaal Domein zich mee bezig houdt.
De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is van en voor inwoners. De ASD is benoemd door de gemeenteraad en bestaat uit betrokken inwoners van Papendrecht. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies aan het college over sociale onderwerpen. Denk aan:
- Wet Maatschappelijke Ondersteuning
- Jeugdhulp
- Participatiewet (Werk en Inkomen)
- Armoede
Voor wie is de ASD?
De ASD is er voor iedereen van 0 tot 100+. De ASD komt namens de inwoners van Papendrecht op voor de belangen van bijvoorbeeld:
- ouderen
- jongeren
- inwoners met een lichamelijke of verstandelijke beperkingen
- mensen met een laag inkomen of zonder werk
Contact
Loopt u ergens tegenaan of mist u iets als het gaat om zorg en ondersteuning? Heeft u tips? Of wilt u een vergadering bijwonen? Neem dan contact op met:
Mw. W.M.E. van der Hoeven
Markt 22
3351 PB Papendrecht
Telefoon: 14 078
Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat de ASD niet adviseert over individuele zaken. Indien u het niet eens bent met een besluit of situatie dan zult u zich moeten wenden tot de organisatie die dat besluit heeft genomen.
De ASD vergadert minimaal tien keer per jaar. De vergaderingen zijn in principe openbaar.
De leden van de ASD
- De heer H.A. Nieuwstraten (interim voorzitter)
- Mevrouw V.I. de Waard
- De heer A. Groenenboom
- Mevrouw N.J.H. de Laet
- Mevrouw H. Kanninga
- Mevrouw S.A. Rietveld
- De heer B. de Jongh
De adviesraad heeft negen leden en een voorzitter. Via de adviezen geven zij inwoners een stem in het gemeentelijk sociaal beleid. Wil je daarin meedoen? Solliciteer dan!
Wat vragen wij?
- U heeft interesse in en of betrokkenheid met bv. Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdhulp, Participatiewet of armoede en schulden.
- U vindt het leuk om u daarin (verder) te verdiepen. Eén onderwerp waar u zich mee bezig houdt is al voldoende. Meer mag, maar hoeft niet.
- U bent ervaringsdeskundige of mantelzorger of de ouder van een jongere die wel eens met jeugdhulp te maken heeft (gehad). Of iemand die vanuit het werk kennis heeft van het sociaal domein.
- Ook is het handig als u een netwerk van inwoners of medewerkers uit het werkveld heeft of kunt gaan opbouwen. Zo weet u beter wat speelt in Papendrecht.
- U wilt meedenken over verbeteringen en toekomstige regelgeving, en kan hierover advies geven vanuit het oogpunt van de Papendrechtse inwoners.
- U woont in Papendrecht, maar bent niet werkzaam bij de gemeente Papendrecht of een andere organisatie die zich bezighoudt met de onderwerpen waarop de adviesraad adviseert.
- U heeft tijd om eens in de maand aanwezig te zijn bij de vergaderingen. En de vergaderingen voor te bereiden natuurlijk.
- U wordt formeel door de burgemeesters en wethouders benoemt tot lid van de adviesraad, voor een periode van vier jaar.
Wat krijgt u ervoor terug?
- De mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen of congressen, om kennis op te doen.
- Een onkostenvergoeding.
- De kans om uw stem te laten horen en bij te dragen aan de leefbaarheid binnen Papendrecht.
Enthousiast geworden of heeft u nog een vragen?
Mail uw motivatie of vraag naar onze secretaris Wendy van der Hoeven.