Marktstandplaats op de weekmarkt

De weekmarkt vindt iedere dinsdag plaats tussen 09.00 uur en 16.00 uur in het centrumgebied van Papendrecht. Voor de weekmarkt heeft u een marktstandplaatsvergunning nodig om er te mogen staan.

Weekmarkt en wachtlijst

Als het aantal marktstandplaatsen voor uw handelswaar (branche) al vergeven is, kunnen wij u op een wachtlijst zetten. U dient daarvoor wel elk jaar vóór 1 februari een verzoek tot verlenging in. Ontvangen wij vóór 1 februari geen verzoek tot verlenging, dan wordt u van de wachtlijst verwijderd. Voor de eerste inschrijving betaalt u  € 38,91. Een herhalingsinschrijving bedraagt jaarlijks € 28,50. U schrijft zich in op de wachtlijst door op het aanvraagformulier voor de weekmarkt aan te geven dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

Aanvraag vergunning marktstandplaats

Een vergunning voor een plek op de weekmarkt vraagt u aan door het aanvraagformulier vergunning marktstandplaats in te vullen. Het formulier stuurt u op naar het e-mailadres weekmarkt@papendrecht.nl of per post naar:

Gemeente Papendrecht
t.a.v. team Vergunning en Handhaving
Postbus 11
3350 AA Papendrecht

Kosten

De kosten voor uw vergunning bedragen eenmalig € 42,60 (tarief 2023). U betaalt ook kosten voor de grootte van uw marktkramen. Deze kosten bedragen per kwartaal per gehele kraam van 10 m2 of minder € 168,94 (tarief 2023). U krijgt hiervoor per kwartaal een rekening toegestuurd.

Wanneer u ook kramen huurt bij de kramenzetter, dan betaalt u hiervoor aparte kosten bij de kramenzetter.

Marktstandplaats opzeggen

U zegt uw marktstandplaats op door het formulier opzeggen vergunning marktstandplaats in te vullen.

Contact met de marktmeester

De marktmeester is elke dinsdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-10 89 96 93. Op andere dagen kunt u een mail sturen naar weekmarkt@papendrecht.nl.