Nieuws

De gemeente Papendrecht publiceert haar gemeentenieuws inclusief officiële bekendmakingen iedere woensdag in de lokale krant 'De Klaroen'. Daar vindt u welke procedure open staat en wat de termijn is voor het indienen van een eventueel bezwaar- of beroepschrift. Ook leest u hier leuke en nuttige nieuwsberichten van de gemeente.

• Papendrechts Hitteplan

24 juni 2024

De zomer is gestart en daarbij zijn er meteen hoge temperaturen. Maar extreme hitte kan ook gevaarlijk zijn, voornamelijk voor ouderen en jonge kinderen. Om in tijden van extreme en aanhoudende hitte, samen met partners, te zorgen dat iedereen die hitte goed doorkomt, heeft het college van B&W het Papendrechts Hitteplan vastgesteld.

• Start campagne "Wonen met oog voor elkaar"

11 juni 2024

'Wonen met oog voor elkaar' is het motto van de Zorgzame Buurt die in Kraaihoek-Zuid moet gaan verrijzen. Een campagne geeft uitleg over de betekenis van het motto. De campagne heeft verder als doel toekomstige bewoners te werven die een match zijn met het profiel van de toekomstige wijk.

• Kent u iemand die een lintje verdient?

11 juni 2024

Tijdens de Lintjesregen in april zijn ook in Papendrecht weer Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. De vraag 'Kent u iemand die een lintje verdient?' zal bijna iedereen wel met 'ja' beantwoorden. Dat komt omdat veel mensen naar elkaar omkijken en zich inzetten in onze gemeente.

• Veiligheidsmonitor Papendrecht 2023

10 juni 2024

De rapportage van de lokale Veiligheidsmonitor 2023 is op vrijdag 7 juni gepubliceerd. Dit geeft de gemeente Papendrecht inzicht in de lokale veiligheidssituatie. Het gaat om de beleving van onze inwoners op diverse onderwerpen zoals leefbaarheid, ervaren overlast, veiligheid, criminaliteit en slachtofferschap.

• Definitieve uitslag verkiezing Europees Parlement 2024

10 juni 2024

In Papendrecht was een opkomst van 42.3%. De PVV heeft in Papendrecht de meeste stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen van donderdag 6 juni 2024. Ruim 20 procent van de Papendrechtse stemmen ging naar de PVV. GroenLinks - PvdA eindigde met 13.5% als tweede, de VVD als derde. Hier vindt u de volledige uitslag.