Tour de France Femmes 13 augustus door Papendrecht

Op dinsdag 13 augustus 2024 komt de Tour de France Femmes door Papendrecht. Dit is de grootste wielerwedstrijd ter wereld voor vrouwen. Een mooie kans om de gemeente op de kaart te zetten. Ook voor u als ondernemer of als organisator om iets te organiseren. Hieronder leest u meer informatie over de Tour.

Vrouwenwielrennen wordt steeds populairder

Vorig jaar, bij de eerste editie, stonden honderdduizenden bezoekers langs de route en miljoenen mensen keken mee via de televisie en er zijn zeker liefhebbers die onze gemeente opzoeken. Ook vanuit de lucht zal de regio en onze gemeente in beeld komen, en mogelijk ook uw bedrijf, mocht deze langs de route liggen.

De etappe door Papendrecht

De eerste drie van de acht etappes worden in Nederland verreden. De tweede etappe start in Dordrecht om 9.50 uur, gaat via Papendrecht, de polders van de Alblasserwaard en Alblasserdam naar Rotterdam. De verwachtte aankomst tijd in Rotterdam is 11.40 uur. De 152 rensters komen van Dordrecht over de N3, gaan bij de kluifrotonde linksaf de Burgemeester Keijzerweg op en gaan vervolgens via de Veerweg over de Witte Brug Papendrecht. Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ en de exacte routes zijn te vinden op de website letourfemmes-rotterdam.nl. Op een later moment communiceren we ook over de exacte afsluitingen.

Side events: wilt u ook iets organiseren?

Het evenement is openbaar en gratis. Daarmee is het zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor inwoners om te bezoeken. Het doel van de organisatie is om mensen het plezier in fietsen te laten ervaren. Elkaar ontmoeten rondom sport is net zo belangrijk. Daar kan uw evenement ook aan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan een terras, een tribune, meekijken op een groot scherm of een fiets-actie. U heeft ongetwijfeld zelf ook creatieve ideeën. De side events worden ook gedeeld met de organisator van de Tour de France Femmes en komen mogelijk op de officiële side-eventskalender te staan. Graag ontvangen wij uiterlijk 1 juli 2024 een volledige aanvraag voor een vergunning of een melding van u.

Een aantal belangrijke aandachtspunten voor als u iets organiseert:

Voor een klein side event heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Een melding is dan voldoende. Ook leest u hoe om te gaan met het schenken van alcohol. Kijk of een melding of vergunning nodig is.

Wilt u eten, drinken of andere artikelen verkopen langs de route, dan heeft u altijd een standplaatsvergunning nodig. Vraag een standplaatsvergunning aan. De route van de renners moet altijd vrij blijven. Breng ook de veiligheid van de renners niet in gevaar met uw standplaats.

Heeft u nog vragen of wilt u met ons overleggen?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een collega van Team VVTH