Onderwijsroute 7 november

Op donderdagochtend 7 november 2024 wordt in Papendrecht en Alblasserdam weer de Onderwijsroute georganiseerd. In de regio is de Onderwijsroute al een aantal jaren een succesvol evenement voor scholieren van het voortgezet onderwijs.

Doet u mee?

In de weken vóór de Onderwijsroute kiezen ruim 300 leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het VMBO/MAVO twee bedrijven om te bezoeken tijdens de Onderwijsroute. Voor de koppelingen hebben wij circa 30 bedrijven uit verschillende branches nodig. De Onderwijsroute helpt leerlingen om een goede en betere keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen organisaties van binnen hebben kunnen ‘ruiken, voelen en proeven’ zij meer gevoel hebben of het een sector  is, waarin zij verder willen leren. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar zichzelf, naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De Onderwijsroute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. Anderzijds maakt u misschien wel kennis met uw potentiële werknemer. 

Wat wordt van u verwacht?

De leerlingen zijn ingedeeld in groepen van maximaal 10 personen + een begeleider. U ontvangt één groep van circa 09.00 tot 10.00 uur en één groep van circa 11.00 tot 12.00 uur. Meerdere touringbussen brengen de leerlingen volgens een schema van adres naar adres. Een bezoek duurt ongeveer een uur en omvat:

  • een rondleiding
  • ‘iets om te doen’; laat de leerlingen waar mogelijk iets doen
  • informatie over uw organisatie (product/dienst en functies)
  • informatie over uw branche en de ontwikkelingen

Aanmelden