Help talentvolle vluchtelingen aan werk

Veel ondernemers hebben moeite hun vacatures in te vullen in deze krappe arbeidsmarkt. Echter er is ook goed nieuws: er zijn genoeg talentvolle mensen die willen werken, maar die je wat minder makkelijk bereikt!

Veel ondernemers hebben moeite hun vacatures in te vullen in deze krappe arbeidsmarkt. Echter er is ook goed nieuws: er zijn genoeg talentvolle mensen die willen werken, maar die je wat minder makkelijk bereikt! Zo zijn er onder andere in Papendrecht zeer gemotiveerde vluchtelingen die heel graag aan de slag willen. Veel bedrijven weten niet dat deze mensen ook mogen werken en wat de regels zijn. Daarom willen we graag aandacht geven aan deze doelgroep. Er is een onderscheid tussen ‘statushouders’ die gelijk aan de slag kunnen en ‘asielzoekers’ die op dit moment 24 weken mogen werken per jaar als ze 6 maanden in Nederland zijn. Het mooie is: als asielzoekers werk vinden, gaat de integratie in Nederland ook veel makkelijker, leren ze de taal sneller en is de kans veel kleiner dat ze in de bijstand terecht komen.
Neem gerust contact op met Youssra Dahbi, locatiemanager Papendrecht (06-48973125) voor meer informatie en kennismaking.

Op www.untappedtalents.nl (gespecialiseerd in werving en selectie van talenten met een vluchtelingenachtergrond) staat ook uitgelegd hoe het proces werkt.