NetwerkEvent 2023

Woensdag 8 februari 2023 heeft de 4de editie van het NetwerkEvent plaatsgevonden in het Leonardohotel te Papendrecht. Dit Event wordt als vanaf 2017 jaarlijks in Papendrecht georganiseerd maar heeft door de Corona 3 jaar niet kunnen plaatsvinden.

Het NetwerkEvent is een van de 3 projecten in het kader van LOB (=Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) die t.b.v. het onderwijs door de gemeente Papendrecht worden georganiseerd. De andere 2 projecten tussen het onderwijs, ondernemers en overheid zijn de Onderwijsroute tbv VO en de Techniekroute tbv BO. Het Event biedt de leerlingen de mogelijkheid om loopbaancompetenties/LOB competenties te ontwikkelen en leert ze hoe je een netwerk op kunt bouwen. 
Met elkaar (het Onderwijs, de Ondernemers en de Overheid, de 3 O's) wordt het op deze manier de mogelijk gecreëerd voor de leerlingen om te ervaren /te leren oefenen met/ te leren opbouwen en een eigen netwerk te leren ontwikkelen. Het kunnen netwerken en het beschikken over een netwerk is van essentieel belang voor het vormgeven van een (levens)loopbaan.

Om 09.15 uur werd door Herman Hofman van CSG De Lage Waard en wethouder Kosten van gemeente Papendrecht het Event geopend met een welkom aan alle deelnemende bedrijven en de leerlingen en een openingswoord. Daarna werd door de wethouders van de 3 gemeenten, wethouder Vat van Molenlanden en wethouders de Deugd en Wethouder de Gier uit Alblasserdam en Wethouder Kosten uit Papendrecht het Event officieel geopend d.m.v. het doorknippen van een lint met logo's van de deelnemende bedrijven.

Tijdens het Event werd even een speciaal moment ingelast. De Willaerts Group werd speciaal in het zonnetje gezet omdat zij als bedrijf al 5 jaar hun deelnemen aan de Onderwijsroute. Als bedrijven 5 keer deelnemen aan dezelfde activiteit in het kader van LOB (Netwerkevent, Techniekroute of Onderwijsroute) worden zij door de drie gemeenten bedankt met een mooie bos bloemen en een plaquette met 3 O's erop (samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid) die ze ontvingen uit handen van wethouder Kosten en wethouder de Keizer van de gemeente Papendrecht.

Het Netwerkevent is speciaal voor het vierde leerjaar VMBO, Mavo en Havo van twee VO-scholen in Papendrecht en door de vrijwillige medewerking van ruim 60 ondernemers uit de omgeving maar zelfs uit Lisse, kan dit mooie Event gerealiseerd worden.
Het Event is verspreid over 4 rondes van 1 uur in gesprek gaan, gaan netwerken met de ondernemers.  De leerlingen gingen in duo's (vooraf samengesteld) gespreken van 10 minuten aan met  vertegenwoordigers van bedrijven. Elk duo spreekt vier bedrijven en de laatste 20 minuten mochten de leerlingen vrij netwerken met bedrijven naar eigen keuze. Leerlingen hebben op deze manier een unieke kans om een match te maken, een visitekaartje bemachtigen, een bedrijfsbezoek af te spreken, een zaterdagbaantje te regelen of een stageplaats. Alles behoorde tot de mogelijkheden en het was fantastisch om te zien hoe al deze jongeren de gesprekken hebben gevoerd. 

De organisatie van het Event is in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijgercollege, de gemeentes Alblasserdam, Molenlanden en Papendrecht en PR Events.

Het was een zeer succesvol en leerzaam evenement!
netwerkevent 1

netwerkevent 2

netwerkevent 3