Impact Day Drechtsteden 22 juni

Heeft u 22 juni - Impact Day Drechtsteden - al in uw agenda staan? Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht (Stichting MBO Dordrecht) en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden (WSP BBD) organiseren dit werkgeversevent samen

uitnodiging impact day drechtsteden 22 juni 2023

Waarom Impact Day Drechtsteden?

Impact Day Drechtsteden is een vervolg op de Social Impact Awards (SIA) van WSP BBD. Met dit event zetten we werkgevers die impact maken in het zonnetje. We merkten dat de kracht vooral zat in het waarderen van de inzet van werkgevers inclusief werkgeverschap en het inspireren van andere werkgevers. Het award-element besloten we los te laten. Rond die tijd kwamen we ook Stichting MBO Dordrecht tegen, die soortgelijke events organiseert. We hebben de krachten gebundeld en 'Impact Day Drechtsteden' is een feit. Naast inclusie ook oog voor bestaanszekerheid en duurzaamheid Inclusie, het hoofdthema tijdens de SIA, is nog steeds relevant, maar tijdens Impact Day Drechtsteden staan ook bestaanszekerheid en duurzaamheid centraal.

Bestaanszekerheid, duurzaamheid en inclusie noemt Stichting MBO Dordrecht de zogenaamde Drechtse Doelen. Deze doelen zijn een afgeleide van de zeventien wereldwijde Sustainable Development Goals, maar volledig geënt op de grootste maatschappelijke uitdagingen dicht bij huis. Daardoor zijn ze tastbaar, herkenbaar en concreet. Met het inzetten op deze doelen volgen bedrijven en overheid in de regio dezelfde maatschappelijke agenda en wordt samengewerkt aan een betere samenleving. De Drechtse Doelen zijn leidraad bij het label Ondernemen met impact Drechtsteden.

Over Stichting MBO Dordrecht 

Stichting MBO Dordrecht adviseert en faciliteert waar nodig om ondernemen met impact gericht in te vullen op een manier die bij de werkgever past. De stichting heeft een groot hart voor Dordrecht en de overige Drechtsteden en werkt aan een regio die steeds mooier, socialer, krachtiger en duurzamer wordt. Met zoveel mogelijk gelijke kansen voor iedereen. WSP BBD is blij met de samenwerking.

Tijdens Impact Day Drechtsteden hopen we zoveel mogelijk werkgevers te inspireren. Dat doen we onder andere met interessante sprekers en interactieve 'inspiratiesessies' voor en door werkgevers. U komt toch ook naar Impact Day Drechtsteden, op 22 juni 2023? U kunt zich hiervoor aanmelden via baanbrekend@drechtsteden.nl.