2022

  • Bbz als alternatief voor Tozo: voorwaarden tijdelijk soepeler

    07 juni 2022

    De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is per 1 oktober 2021 gestopt. Heb je nu financiële ondersteuning nodig? Dan kun je tot 1 april 2022 makkelijker een aanvraag doen voor bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Je bedrijf moet wel levensvatbaar zijn en je moet voldoen aan de tijdelijk versoepelde Bbz-voorwaarden.

  • 2e ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelpark De Meent

    11 april 2022

    Op dinsdag 5 april om 13.00 uur onthulde waarnemend burgemeester Jetten de plaquette 2e ster KVO op winkelpark De Meent.

  • Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

    12 september 2022

    De gemeente Papendrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein- als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van tenminste 30 zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van maatwerkadvies inclusief businesscase.

  • Einde landelijk coronasteunpakket voor ondernemers

    07 juni 2022

    Vanaf 1 april 2022 stopt het kabinet met het coronasteunpakket voor ondernemers. Dat betekent onder andere het einde voor de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz light).

  • Verandering winkeltijden op zon- en feestdagen

    12 september 2022

    Voortaan mogen op zondag levensmiddelenzaken en bouwmarkten van 12.00 tot 16.00 uur geopend zijn.

  • Infografic Economie in Papendrecht 2021

    12 september 2022

    Hoe staat het met de economie in de gemeente Papendrecht? Welke bedrijventerreinen zijn er? Wat voor soort bedrijven zijn er gevestigd? De antwoorden en meer van dit soort weetjes ziet u vanaf nu in één afbeelding.

  • Bedrijven Investeringszone (BIZ) Centrum Papendrecht

    06 december 2022

    Sinds 2018 is in het centrum van Papendrecht een bedrijven investeringszone (BIZ) actief. Een BIZ is een ondernemersfonds waarin ondernemers en vastgoedeigenaren samenwerken. Een BIZ is maximaal vijf jaar geldig. De huidige BIZ loopt af op 1 januari 2023.

  • Loketten voor Ondersteuning

    03 januari 2023

    Als gemeente merken wij dat steeds meer inwoners en ondernemers flinke zorgen hebben op financieel gebied. Misschien is dat bij u ook het geval. Zoals u weet, neemt het kabinet concrete maatregelen met betrekking tot armoede en de energiecrisis. Verschillende (Rijksoverheids)instanties kunnen u helpen bij problemen met de fors gestegen energiekosten. Wellicht kent u als ondernemer deze instanties niet.