2021

 • 2e ster Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelcentrum Westpolder

  18 januari 2022

  Winkelcentrum Westpolder is een winkelcentrum waar het schoon, veilig en prettig toeven is en krijgt daarvoor een tweede ster.

 • Stimuleringsregelingen Coronafonds

  18 januari 2022

  Het college van Papendrecht trekt extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug geven.

 • Corona Maatregelen en Regelingen voor ondernemers

 • Kickstart Drechtsteden

  18 januari 2022

  hulp voor werkgevers, werknemers, zzp'ers en starters

 • Online Talkshow Cybercrime 1 april 2021 met Kees van de Spek

  10 maart 2021

  Cybercrime is een toenemend probleem. De aangiften zijn in 2020 meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Ondernemers zijn vaak de dupe, omdat hier veel geld te halen valt en zij vaak te weinig beveiligingsmaatregelen treffen.

 • Bedrijvenbezoek aan Fortune Factory

  26 april 2021

  Wethouder Paans legt regelmatig bedrijvenbezoeken af om te weten wat er speelt. Ook in april hebben een aantal bezoeken plaatsgevonden.

 • Bedrijvenbezoek aan Inside Office

  26 april 2021

  In de maand april hebben een aantal bedrijvenbezoeken met wethouder Paans plaatsgevonden.

 • Bedrijvenbezoek aan Fruithandel Van Os

  27 mei 2021

  Regelmatig worden bedrijvenbezoek afgelegd om te weten wat er speelt in Ondernemend Papendrecht.

 • Nieuwsberichten nu ook zichtbaar op Facebook

  10 juni 2021

  Verbeterde zichtbaarheid van de accountmanagers bedrijven van de Gemeente Papendrecht

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) verlengd met 3 maanden

  14 juni 2021

  Voor inwoners van de Drechtsteden die vanwege de coronacrisis hun woonkosten (incl. kosten elektriciteit en gas) niet (meer) kunnen betalen is er de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Goed nieuws, want de TONK is verlengd met 3 maanden.

 • Bedrijvenbezoek aan Jaleco-Havaro B.V.

  14 juni 2021

  Vorige week namen wij een 'kijkje in de keuken' bij Jaleco-Havaro B.V.

 • Vanaf 2023: energielabel C verplicht voor uw kantoor?

  07 juli 2021

  Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben, anders mag u het gebouw niet meer gebruiken. Hoe voorkomt u dat? Wat moet u doen? En wat zijn de uitzonderingen?

 • ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf

  23 september 2021

  ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project ZomerOndernemer Drechtsteden is mogelijk gemaakt door de Rabobank, alle gemeenten uit de Drechtsteden (Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Dordrecht) en het Da Vinci College.

 • Impuls voor Papendrechtse ondernemers

  07 september 2021

  De afgelopen periode hebben veel lokale ondernemers het zwaar gehad. Ondernemers werden geconfronteerd met een sterk gedaalde omzet of werden zelfs gedwongen hun onderneming (tijdelijk) te sluiten. Nu de beperkende maatregelen van de Coronacrisis stapsgewijs worden afgebouwd, kijkt Papendrecht vooruit. Het college van Papendrecht trekt daarom extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de Coronacrisis om ze een steun in de rug geven.

 • Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

  23 september 2021

  De gemeente Papendrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein-als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van voorlichting en verkennend advies.

 • Uitnodiging bedrijvenbijeenkomst 'Duurzaam Ondernemen' op 27 oktober 2021

  05 oktober 2021

  Graag nodigen we u, ondernemer op Oosteind, uit voor de bedrijvenbijeenkomst 'Duurzaam Ondernemen' op woensdag 27 oktober 2021 van 16.30 uur tot 18.00 uur. De bijeenkomst is een initiatief van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de gemeente Papendrecht.

 • Koplopers delen hun ervaringen met duurzaam ondernemen

  18 november 2021

  Op 12 november is bij staalbedrijf Louis Ruys in Zwijndrecht het startsein gegeven voor de Nationale Duurzame Bedrijven Route. Op de eerste twee donderdagen van maart kunnen bedrijven elk jaar bij elkaar op bezoek om inspiratie op te doen over duurzaam ondernemen. Komend voorjaar op 3 & 10 maart 2022. Deelnemende bedrijven vertellen dan uitgebreid over hun aanpak en ervaringen met het verduurzamen van het bedrijfspand, de -processen en mobiliteit.

 • Lancering Koop Lokaal Campagne

  07 juni 2022

  Het college van Papendrecht trekt extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug te geven. Naast bestaande regelingen wordt een Koop Lokaal Campagne ingezet, zodat consumenten worden gestimuleerd inkopen in Papendrecht te doen en op die manier onze ondernemers te steunen. Deze campagne is in samenwerking met de Stichting Papendrecht Verrast tot stand gekomen.

 • Ondernemersloket Drechtsteden

  07 juni 2022

  Vanaf 1 januari 2021 opent Ondernemersloket Drechtsteden haar deuren. Voorlopig alleen virtueel vanwege de Coronamaatregelen.