2020

 • Cybercrime congres 'digitaal veilig'

  07 januari 2020

  Op 3 februari 2020 wordt een cybercrime congres georganiseerd in het Energiehuis in Dordrecht voor alle ondernemers en medewerkers in de Drechtsteden gemeenten. Je krijgt praktische handvatten om de digitale veiligheid te vergroten. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries leidt de bijeenkomst in goede banen. Er zit een limiet aan het aantal plaatsen, dus meld je snel aan op www.cybercrimecongres.info.

 • Bedrijvenbezoek aan Zorg Inspiratie Centrum

  03 maart 2020

  Iedere maand bezoekt de wethouder Economie, Pieter Paans, bedrijven in de gemeente om het bedrijfsleven beter te leren kennen en te weten wat er speelt in ondernemend Papendrecht.

 • Bezoek aan Altec Industrial Identification

  10 februari 2020

  Iedere maand bezoekt wethouder Pieter Paans een bedrijf in Papendrecht om te weten wat er speelt in bedrijvig Papendrecht. De bezoeken zijn informeel ingestoken en betreffen een onderlinge kennismaking. Voor de gemeente is het ook een kans om bedrijven te informeren over haar bezigheden op economisch gebied.

 • Smart Lectures 2020

  27 februari 2020

  Afgelopen dinsdag, 18 februari 2020, was de start / "Kick off" van de derde editie Smart Lectures in het Auditorium van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Locatie Dordwijk te Dordrecht. Smart Lectures is voor vierdejaars havo- en vijfdejaars vwo- leerlingen van zes 'Focus op Bèta' scholen uit de Drechtsteden en MBO-leerlingen van Da Vinci college. Het thema van deze Smart Lectures is net als voorgaande jaren de Zorgtechnologie. 121 Leerlingen gaan daarvoor aan de slag met innovatie. Dit doen zij op basis van concrete opdrachten vanuit het bedrijfsleven en de zorg.

 • Werkbezoek aan Sonneveld

  03 maart 2020

  Maandelijks worden één of meer bedrijven bezocht, zodat de gemeente een indruk krijgt van wat er speelt op het gebied van economie.

 • Geslaagde Onderwijsroute Papendrecht-Alblasserdam

  10 maart 2020

  Ieder jaar in maart vindt de Onderwijsroute plaats voor VMBO leerlingen. Tijdens een ochtend bezoeken zo'n 350 leerlingen, 40 bedrijven in Alblasserdam en Papendrecht om hen te helpen bij de keuze voor een richting cq vakkenpakket.

 • Gemeente Papendrecht zet bedrijfsleven in de spotlights

  08 juli 2020

  Ook in Papendrecht hebben veel ondernemingen het zwaar door de effecten van de Coronacrisis. De steun die de gemeente ondernemingen in deze periode kan bieden is beperkt.

 • Corona Maatregelen en Regelingen voor ondernemers

 • Bezoek aan Ink & Cuts

  27 mei 2020

  Ook in deze maand zijn er diverse bezoeken gebracht aan bedrijven in Papendrecht.

 • Gratis Cybercrime Webinar voor Ondernemers

  16 april 2020

  Dit webinar wordt georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en de regionale platforms Veilig Ondernemen (PVO). Veiligheid maken we samen.

 • Deal Drecht Cities en InnovationQuarter versterken acquisitiesamenwerking in de Drechtsteden

  08 juli 2020

  In de Drechtsteden zijn twee organisaties actief met het aantrekken van (buitenlandse) bedrijven: InnovationQuarter als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland en Deal als marketing & acquisitie organisatie van de Drechtsteden. Op afstand tekenden Martin Bloem (Directeur Deal Drecht Cities) en Chris van Voorden (Hoofd Internationaliseren InnovationQuarter) in het bijzijn van Wethouder Maarten Burggraaf (namens de Drechtsteden) de overeenkomst om de al langer lopende samenwerking tussen beide organisatie op acquisitie te optimaliseren en officieel vast te leggen.

 • Looprichting in Winkelpark De Meent

  27 augustus 2020

  In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid – waar Papendrecht onder valt - zijn nieuwe afspraken gemaakt om de toename in het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Voor de gemeente Papendrecht betekent dit dat extra aandacht wordt gegeven aan Winkelpark De Meent en dan met name aan de regelmatig drukke Meentpassage.

 • Werkbezoek aan DiLAGO Hijs- en Heftechniek B.V.

  07 september 2020

  Hoewel de Coronatijd minder bedrijvenbezoeken toe liet, was het deze maand dan toch zover dat een afspraak bij een onderneming in Papendrecht werd gemaakt.

 • Flitsbezoek winkelcentrum Wilgendonk

  05 oktober 2020

  Ondanks de verscherpte coronamaatregelen is een kort bezoek gebracht aan de winkeliers op winkelcentrum Wilgendonk

 • Gratis en belangeloos Scan Cyberbuddie

  24 november 2020

  Gratis en belangeloos voor ondernemers in de Drechtsteden: een scan of u genoeg maatregelen heeft getroffen om cybercrime te weren inclusief adviesrapport

 • Bedrijvenbezoek aan De Heus Staal

  26 april 2021

  Op woensdag 7 oktober heeft wethouder Pieter Paans van economische zaken een bezoek gebracht aan het bedrijf Heus staal gevestigd aan de Ketelweg op bedrijventerrein Oosteind.

 • 2e ster Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelcentrum Wilgendonk

  24 november 2020

  Sinds een aantal jaren is een werkgroep bestaande uit een vertegenwoordiging van ondernemers, eigenaar, gemeente, politie en brandweer enthousiast aan het werk om het winkelcentrum Schoon, Heel en Veilig te houden.

 • Gemeente Papendrecht stimuleert zon op bedrijfsdaken

  03 november 2020

  Op 24 november a.s. is er weer een aanvraagmogelijkheid voor SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie)-subsidie voor zonnepanelen. De volgende kans komt pas in het najaar van 2021, waarschijnlijk tegen minder gunstige voorwaarden. Als u dit jaar de subsidie aanvraagt, dan heeft u tot het najaar van 2022 de tijd om de panelen te installeren.

 • Studenten helpen ondernemers in de Drechtsteden met online ondernemen

  10 december 2020

  Vanaf donderdag 3 december 2020 kunnen regionale MKB-ondernemers via www.mijndigitalewerkplaats.nl gratis ondersteuning krijgen op het gebied van online ondernemen.

 • NIEUW: Ondernemersloket Drechtsteden

  29 december 2020

  Vanaf 1 januari 2021 opent Ondernemersloket Drechtsteden haar deuren. Voorlopig alleen virtueel vanwege de Coronamaatregelen.