Schulden, geldproblemen, geldzaken

Heeft u te maken met financiële problemen of ziet u die aankomen? Schakel zo vroeg mogelijk hulp in als u er zelf niet uitkomt. U kunt bij onze medewerkster Margriet terecht met uw vragen of zorgen. Zij helpt u ook op weg als u rekeningen niet meer kunt betalen, schulden heeft of schulden aan ziet komen. Als het nodig is, brengt zij u in contact met de juiste instantie. Dat kan bijvoorbeeld zijn Schuldhulpmaatje, Sterk Papendrecht of Sociale Dienst Drechtsteden.

U kunt contact met Margriet opnemen via geldzaken@papendrecht.nl. U kunt naar ook bellen. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur tot 13.00 uur. Spreek haar voicemail in als zij niet meteen opneemt en ze belt u gegarandeerd terug.

Soms lukt het niet, zelfs met onze hulp, om uw financiële problemen op te lossen. Bijvoorbeeld omdat u behalve schulden ook andere problemen heeft. In dat geval is het belangrijk dat u ook aan die andere problemen werkt, bijvoorbeeld met het maatschappelijk werk of andere hulpverleners.

Crisis

U kunt er ook voor kiezen direct contact op te nemen met de afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). De contactgegevens vindt u hieronder. Meldt u zich daar direct voor crisishulp in de volgende gevallen:

  • bij een (dreigende) woningontruiming (de ontruimingsdatum moet bekend zijn);
  • bij een (dreigende) afsluiting van gas en licht (u heeft hierover een aankondigingbrief gekregen);
  • bij een (dreigende) afsluiting van water (u heeft hierover een aankondigingbrief gekregen).

Hoe kom ik in contact met de afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling?

Voor contact met de afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling vult u het contactformulier in.

Of u belt de klantenservice via telefoonnummer 078 770 89 10.

Kijk voor meer informatie, tips en adviezen op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.