Afsluiting Wantijbrug

Rijkswaterstaat is begonnen met de renovatie van de Wantijbrug in de N3. Tijdens de werkzaamheden mag er, wegens veiligheid, geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug.

De Wantijbrug wordt momenteel gerenoveerd door Rijkswaterstaat en is daarom tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens.

Voor hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer is de brug wel toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Voor het overige verkeer gelden omleidingsroutes.

Pak de fiets of het OV

Het afsluiten van de Wantijbrug zorgt ervoor dat de kans op files en vertraging ook in Papendrecht erg hoog is. De gemeente adviseert om zoveel mogelijk te reizen met de fiets en of het openbaar vervoer indien dit mogelijk is. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden op een rij. Kijk voor alle actuele informatie over alternatieven tijdens de afsluiting op www.ways2go.nl.

Fiets - E-bike probeeractie

Meld u aan via www.Ways2go.nl Kijk bij uw woonplaats en vul het formulier in. Kies vervolgens een van de deelnemende fietswinkels bij u in de buurt en haal een e-bike op die u vervolgens een week lang gratis mag proberen.

Leen een e-bike

Meld u aan via www.Ways2go.nl Huur voor tien, elf, twaalf of dertien weken een e-bike. U betaalt deze periode een onkostenvergoeding van € 19,- per week, vergelijkbaar met de besparing van de auto laten staan.

Overbruggingshubs

Op Station Baanhoek, station Hardinxveld – Giessendam, Carpool Papendrecht, Waterbushalte de Staart en P+R Laan van Londen staan zogenoemde Overbruggingshubs. Deze hubs zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds geopend. Check voor de exacte openingstijden de website van Ways2go. Op deze hubs kunt u gebruik maken van de volgende fietsdiensten: E-bike to go, Urbee en Windmill Bikes.Bij Carpool Papendrecht en de P+R Laan van Londen is er ook (beperkt) capaciteit om je auto te parkeren. Om de fietsen vanaf de hubs mee te nemen, neemt u contact op met een van de fietsleveranciers. Kijk op www.ways2go.nl voor meer informatie over reisalternatieven.
Via de apps van e-biketogo, Urbee en Windmill Bikes kunt u fietsen en e-bikes tegen een laag tarief voor een dag gebruiken. Voor meer informatie of algemene vragen over de overbruggingshubs kunt u contact opnemen met: hubs@thefuturemobility.network.

OV

Buslijnen 4 en 8 worden aangepast en rijden frequenter. Kijk ook op www.qbuzz.nl/dmg

Maatregelen om de overlast in Papendrecht te beperken
Het ministerie onderkent dat onze regio hier overlast van gaat ondervinden en heeft middelen vrijgemaakt voor maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. In Papendrecht passen we verkeerslichten aan, staan er verkeersregelaars aan het begin van de werkzaamheden tijdens de spits en creëren we enkele voorzieningen door de berm zodat hulpdiensten de files kunnen ontwijken.

Op www.n3werkzaamheden.nl vindt u alle informatie over de afsluiting Wantijbrug.