Jong Papendrecht Denkt Mee..........jullie kunnen iets DOEN!

Zoals jullie weten zijn de corona-maatregelen verlengd tot 28 april. Nog zeker 3 weken niet naar school, en dus ook geen groepsactiviteiten voor Jong Papendrecht Doet Mee

Maar….jullie kunnen in deze tijd wel iets DOEN, zeker voor de (oudere) mensen die zich eenzaam voelen.

PuurPapendrecht

Op www.PuurPapendrecht.nl is een rubriek "Elkaar helpen". Daar kun je je aanmelden als je (samen met je ouders) iemand zou willen helpen. Ook kun je daar reageren op iemand die hulp vraagt.  

Een paar ideeën die op PuurPapendrecht staan:

•    Maak een mooie kaart of tekening voor iemand in een verpleeghuis of woonzorgcentrum. Zoek op PuurPapendrecht op "kaart of tekening" en je vindt de adressen van Rivas waar je je kaart of tekening kunt inleveren of naar toe kunt sturen.
•    Heb je tijdschriften, puzzels of spelletjes over: doe ze bij de kaart of tekening voor Rivas. De medewerkers van Rivas zorgen dat het verdeeld wordt onder de ouderen.
•    Bied je hulp aan voor bv. de hond uitlaten, boodschapje halen, koekjes bakken of (video)bellen voor de gezelligheid.
•    Zoek op PuurPapendrecht op "Fotowedstrijd" of "Berenjacht".

We vinden het leuk als je een berichtje of foto plaatst op PuurPapendrecht, Facebook of Instagram van de dingen die je doet.

Vind je dit ook een leuk idee voor je vriendin/vriend/klasgenoten… stuur de mail door!

Maar bij alles geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. En ben je buiten, hou minstens 1,5 meter afstand van iedereen die je tegen komt! #StaySafe

Eind april komt er een persconferentie over de coronamaatregelen na 28 april. Daarna gaan we kijken of het misschien nog mogelijk is om na de meivakantie activiteiten voor Jong Papendrecht DOET Mee te organiseren. We houden jullie op de hoogte. En hou www.papendrecht.nl/JPDM in de gaten.