Openbaar vervoer

Informatie over bussen, de waterbus en treinen.

Papendrecht is zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Waterbus

De waterbus vervoert voetgangers en (brom)fietsers naar alle Drechtsteden maar bijvoorbeeld ook naar Kinderdijk en Rotterdam. Bekijk de vaarkaart voor de routes van de waterbus.

Per 1 januari 2022 exploiteert Blue Amigo de waterbus binnen de Drechtsteden. 

Qbuzz

Qbuzz heeft een stevig hoofdnet met snelle en frequente bus- en treinverbindingen en daaronder een fijnmazig netwerk met streek-, buurt- en bestelbussen. Ook in Papendrecht rijden R-net kwaliteit bussen die staan voor betrouwbaar, frequent en comfortabel vervoer. 
Mensen kiezen sneller voor het openbaar vervoer als de reis van het begin tot het eind vlot verloopt. Vooral de zogeheten ‘first & last mile’zijn daarbij belangrijk.
Zo houden we samen de regio leefbaar.

Bus

Qbuzz verzorgt de buslijnen van, naar en in Papendrecht. Centraal liggend in de regio hebben de inwoners van Papendrecht directe verbindingen naar Utrecht en Rotterdam, maar ook naar bijvoorbeeld Dordrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.

Deur-Halte taxi

Qbuzz verzorgt verder de Deur-Halte taxi. Hoe komt u vanuit huis zo snel mogelijk bij je trein of de bus? En waar stapt u over, als u uit de bus of trein stapt? Met de Deur-Halte taxi. Kunt u niet zelfstandig naar de bushalte komen of heeft u te veel bagage voor een lange reis, dan kunt u gebruik maken van de Deur-Halte taxi. U wordt thuis opgehaald en naar de dichtstbijzijnde OV-halte gebracht om daar over te stappen op het openbaar vervoer. Uw eigen taxi, maar dan in de vorm van openbaar vervoer. 

Trein

Voor Papendrecht zijn de dichtstbijzijnde treinstations Sliedrecht, Sliedrecht-Baanhoek West en Dordrecht. Vanuit deze stations vertrekt de MerwedeLingelijn en diverse NS-treinen. De MerwedeLingelijn doet onder andere ook Hardinxveld, Gorinchem, Leerdam en Geldermalsen aan en is een belangrijke verbinding in de regio.