Onderwijsroute

De onderwijsroute vindt jaarlijkse activiteit die plaatsvindt o.a. in de gemeente Papendrecht.

Tweedejaars leerlingen van het VMBO van de Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard worden met bussen naar verschillende bedrijven in de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht gebracht. De onderwijsroute heeft voor het eerst plaatsgevonden in 2014 en was zo'n groot succes dat besloten is dit ieder jaar te organiseren.

Deelname bedrijven

Aan de onderwijsroute nemen jaarlijks ruim 40 bedrijven geheel belangeloos deel. Deze bedrijven ontvangen de leerlingen en laten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen die voorkomen in het bedrijf. Voor leerlingen zorgt dit ervoor dat zij een beter zicht krijgen op het bedrijfsleven, wat hen een steuntje in de rug geeft met betrekking tot het maken van de juiste keuze voor en oriëntatie op hun loopbaan en beroep. Voor bedrijven is de onderwijsroute een mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

Onderwijsroute

In Papendrecht werden in 2015 de volgende bedrijven bezocht: Apollo Hotel, Crossfit, Gebr. De Koning, Gemiva, Grand Café Willaerts, Ideko, Rabobank, Il Mercato, Schenk Transport en Van de Grijp.

Organisatie

De onderwijsroute 2015 en 2016 zijn georganiseerd door onderwijsinstellingen Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard, in samenwerking met de Ondernemersvereniging Papendrecht, de Ondernemers Kring Alblasserdam, Konekto, gemeente Alblasserdam en Papendrecht.

Wilt u meer informatie over de onderwijsroute? Kijk op de website van Papendrecht Onderneemt.