7de editie OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht

Donderdagochtend 5 maart jl. heeft bij diverse bedrijven in Papendrecht en Alblasserdam voor de zevende keer de OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht plaats gevonden. De OnderwijsRoute was weer een groot succes.

Donderdagochtend 5 maart 2020 heeft voor de zevende keer de OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht plaats gevonden en was wederom een groot succes.

De OnderwijsRoute vindt jaarlijks in maart plaats. 350 eerste- en tweedejaars leerlingen VMBO en MAVO van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College en hun begeleidende docenten hebben donderdagochtend 39 bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht bezocht. 

Tijdens het bezoek
Een bedrijfsbezoek duurde ongeveer een uur. De leerlingen kregen een kijkje in de keuken van een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Door middel van een rondleiding konden ze meer te weten komen over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gingen de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen zijn op school voorbereid op het bezoek en hebben vragen bedacht.
Het kijkje in de keuken is bedoeld om leerlingen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

bezoek wethouders en leerlingen aan Papendrechtse bedrijven met OnderwijsRoute

Deelnemende bedrijven
Aan deze zevende OnderwijsRoute namen onderstaande 39 bedrijven, instellingen en organisaties deel en wij zijn deze bedrijven hier heel erg dankbaar voor:
In Papendrecht: Bakker Bart, Breko shipbuilding & repair, Combigoods inpakcentrum, Cross Fit, Dixi Sanitary Service, Fokker Aerostructures, Gemiva-SVG Groep, Grandcafe Willaerts, Il Mercato, Jumbo Westpolder en Jumbo de Meent, Pannenkoekenhuis Fritella, Rovanda, Scheepswerf Slob, Schenk Tanktransport, Service Only, Struijk Optiek, VandeGrijp IGS B. V., Veth Propulsion.
In Alblasserdam: AP Houtconstructies, BV Braanker Logistics Group, Discom Exhaust Technology, ETB de Noord, FN Steel B.V., Ford Wensveen, Global Fitness, Haan Verhuizingen, Hak BV, Landvast Cultureel Centrum, Le Barrage, Lésec Beveiliging BV, Maat Vorkheftrucks, Mc Donalds, P. van der Schee bv, Royal IHC, Schadenet De Koning, Stichting Waardeburgh (zorg voor ouderen), Tribus Pro en Valk Welding.

Vervoer
Meerdere touringcars van De Snelle Vliet brachten de leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College van adres naar adres. 
Twee groepen leerlingen van CSG De Lage Waard zijn per fiets naar de twee bedrijven gegaan. Zij bezochten Fokker en Bakker Bart in Papendrecht.