Prijsuitreiking illustratieopdracht boekje "met Isaac Newton op avontuur

In november 2015 is aan leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College een illustratie opdracht gegeven: Met Isaac Newton op avontuur.

Tekening

De aanleiding voor de opdracht is het boek 'Met Isaac Newton op avontuur' van Harrie Hoitz , ontwerper en bouwer Newtonhoek. In het boek beschrijft hij de drie bewegingswetten van Isaac Newton door middel van voorbeelden uit het dagelijks leven. Om het boek wat meer jeu te geven, is het idee ontstaan om het te voorzien van illustraties en dit als opdracht uit te zetten onder leerlingen van het Voortgezet Onderwijs.

Om de illustratie te maken kregen de leerlingen een aantal richtlijnen en aanwijzingen mee. De tekening moest in ieder geval te maken hebben met een wet van Newton. Elke leerling heeft op zijn/haar eigen manier invulling gegeven aan de opdracht. In januari 2016 hebben de leerlingen de tekeningen ingeleverd. Harrie Hoitz heeft ze vervolgens beoordeeld.

Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs

Uiteindelijk zijn er 3 tekeningen geselecteerd van:

  1. Laura Vreede, 4de leerjaar HAVO (CM), Willem de Zwijger College

Laura Vreede

  1. Noortje van Reeuwijk, 4de leerjaar HAVO (NT), Willem de Zwijger College
  2. Romy van Dillen, 2de leerjaar Basiskade, CSG De Lage Waard

De 3 winnaressen werden op 15 februari 2016 in de LOC-ruimte in het Willem de Zwijger College verwelkomt en ontvingen uit handen van Harrie Hoitz een certificaat van deelname en een cadeaubon.

Laura Vreede ontving naast de eerder vernoemde certificaten en cadeaubon ook nog de eer om in totaal 3 tekeningen voor het boekje 'Met Isaac Newton op avontuur' te maken. Naast de eer wordt ook haar naam in het boekje vernoemd en een woord van dank.

De andere leerlingen die hebben deelgenomen aan de opdracht hebben ook een certificaat van deelname ontvangen.