Newtonhoek

Newtonhoek maakt natuurkunde leuk en begrijpelijk. De Newtonhoek maakt natuurkundige wetten tastbaar. De collectie is samengesteld door Harrie Hoitz.

Newtonhoek

De collectie heeft jaren opgesteld in Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. ‘Vele kinderen hebben de tentoonstelling bezocht en kennis gemaakt met de geheimen van Newton en Pascal door eenvoudige natuurproefjes te doen. En dat is precies mijn bedoeling: leren over natuurkunde en de wereld leuk maken', verteld Harrie Hoitz. Nadat er in Dordrecht geen plek meer was voor de collectie is in overleg met de gemeente Papendrecht besloten de Newtonhoek een tijdelijke plek te geven in het  Willem de Zwijger College' tm juli 2018. Het was voor het onderwijs in Papendrecht mogelijk om de Newtonhoek te bezoeken, zowel het Basis Onderwijs als het Voorgezet Onderwijs, met als doel de leerlingen zodoende in contact te laten komen met de collectie en hun interesse te wekken voor de technische richtingen. Hier is door een aantal scholen gehoor aan gegeven.

Op dit moment is de collectie helaas niet te bezichtigen omdat er geen ruimte beschikbaar is. De collectie staat tijdelijk opgeslagen en als er bekend is waar de collectie weer te bezichtigen is, zal dit op de site kenbaar worden gemaakt.

Newtonhoek

Newtonhoek

Alle apparaten en toebehoren worden beheerd door de stichting Spelen met Natuurkunde. Genoemde stichting beheert ook de website Newtonhoek.