november

 • Jeugdlintje voor Isis, Roos en Zoë uit Papendrecht

  21 november 2022

  Isis Mesman, Roos van Dijk en Zoë Lichteveld ontvingen vrijdag 18 november 2022 uit handen van burgemeester Jetten van Papendrecht een jeugdlintje. Zij zijn met hun positiviteit en inzet een voorbeeld voor iedereen.

 • 'Gratis douchen' in Sportcentrum Papendrecht voor inwoners die moeite hebben met hoge energierekening

  18 november 2022

  Vanaf maandag 21 november is er voor inwoners in het Sportcentrum Papendrecht elke dag een aantal uren beschikbaar waarop zij gratis kunnen douchen. Hiermee wil de gemeente inwoners de gelegenheid geven regelmatig te kunnen (blijven) douchen. Door de gestegen energieprijzen is het voor een aantal inwoners lastig geworden om hun energierekening te kunnen blijven betalen. Daarom besparen ze vaak fors op hun energieverbruik. Met als gevolg dat douchen er bij inschiet. Voor hen opent Sportcentrum Papendrecht graag haar deuren. De actie duurt in ieder geval tot half februari 2023.

 • Margreet van Driel voorgedragen als nieuwe burgemeester van Papendrecht

  16 november 2022

  Mevrouw Margreet van Driel is 61 jaar en voormalig wethouder van de gemeente Zoetermeer.

 • Financiële situatie gemeente Papendrecht ziet er goed uit

  16 november 2022

  In de begroting is te vinden welke inkomsten en uitgaven de gemeente het aankomende jaar verwacht en hoe het college van B&W voorstelt om dit te besteden. Het college van B&W heeft de begroting voor 2023 opgesteld. De gemeenteraad heeft deze op donderdag 10 november vastgesteld. Ondanks grote maatschappelijke onzekerheden, ziet de financiële situatie van de gemeente Papendrecht er goed uit.

 • Pleeggezinnen Papendrecht ontvangen kleine attentie

  04 november 2022

  Deze week is het 'Week van de Pleegzorg'. De gemeente Papendrecht zet daarom pleeggezinnen in het zonnetje.

 • College B&W Papendrecht en COA: gebouw Seringenstraat 16 vanaf maart 2023 inzetten voor tijdelijke opvang asielzoekers

  02 november 2022

  Het College van B&W van Papendrecht en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) hebben in overleg met Rivas Zorggroep afgesproken om het gebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht te huren van Rivas en in te zetten voor de tijdelijke opvang van asielzoekers. Het gaat daarbij om een periode van drie jaar. In het gebouw zullen maximaal 50 minderjarige asielzoekers gehuisvest worden, in leeftijd variërend van 14 tot 18 jaar. Vanaf eind november zullen diverse verbouwings-werkzaamheden plaatsvinden. De verwachting is dat daarna de eerste jongeren vanaf eind maart 2023 in het gebouw opgevangen kunnen worden.

 • Onderhoud watergangen (baggeren) wijk De Kooy

  01 november 2022
 • Afvaltransporten met PFAS naar België voorlopig niet meer mogelijk

  01 november 2022

  De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) geeft uit voorzorg geen vergunningen meer af voor transporten met PFAS-houdend afval dat bestemd is voor verwerking bij de Belgische afvalverwerker Indaver. Ook eerder afgegeven EVOA-kennisgevingen (Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen) worden ingetrokken door de ILT. Afvaltransporten vanuit Nederland naar Indaver kunnen dan niet meer plaatsvinden.