mei

 • Rietgorscollectie 50 jaar – Het favoriete kunstwerk van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten

  31 mei 2022

  De balletdanser van kunstschilder D. Henkes is het favoriete schilderij van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten. Het schilderij hangt op haar werkkamer en geeft weer, waar de burgemeester voor staat.

 • Tijdelijke subsidieregeling voor cultuur verlengd

  24 mei 2022

  De gemeente heeft het afgelopen jaar de coronasteungelden van het Rijk ingezet om de lokale cultuursector te stimuleren en ondersteunen. Deze tijdelijke subsidieregeling is verlengd. Tot 1 januari 2023 kunnen cultuuraanbieders (groot en klein) maximaal 4.000 euro aanvragen.

 • 50 jaar Rietgorscollectie

  16 mei 2022

  De Gemeente Papendrecht is al 50 jaar de trotse eigenaar van Collectie De Rietgors. Op 16 mei 1972 droeg kunstverzamelaar Nanne Harm Luigies namelijk zijn verzameling aan kunstwerken over aan de gemeente Papendrecht. Het begin van een mooie bijzondere verzameling moderne kunst.

 • Waterles door Weizigt in groep 6 van de Augustinusschool in Papendrecht

  16 mei 2022

  Nederland Waterland; en dat geldt zeker ook voor de Drechtsteden! Daarom werken organisaties en gemeenten samen om het waterbewustzijn bij inwoners te vergroten. Vooral voor het onderwijs wordt veel georganiseerd

 • Jublieumcheque voor TTV Papendrecht

  16 mei 2022

  Burgemeester Annemiek Jetten reikte afgelopen zaterdag een cheque uit aan TTV Papendrecht

 • Papendrecht treft extra maatregelen rondom kermis

  13 mei 2022

  PAPENDRECHT – Van woensdag 11 mei tot en met zaterdag 14 mei 2022 staat er een kleine kermis op het marktplein van Papendrecht. Helaas zijn er de afgelopen twee avonden incidenten geweest in het centrum met jongeren. Mede daarom zijn er voor de komende twee dagen extra maatregelen getroffen.

 • Update formatieproces

  12 mei 2022

  Op donderdag 21 april is naar buiten gebracht dat Roel Freeke van het bureau Necker van Naem is aangesteld als formateur. De partijen PAB, VVD, CDA, CU en SGP willen coalitieverantwoordelijkheid nemen. Onder voorzitterschap van de formateur, werken zij vanuit een lange termijnperspectief de ambities voor de aankomende periode uit.

 • Wie verdient volgens u een lintje?

  08 mei 2022

  Een Koninklijke onderscheiding -ook wel bekend als het lintje- is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

 • Stroomstoring is opgelost

  08 mei 2022

  de stroomstoring in het postcodegebied 3351 ER/AN is weer opgelost