Burgemeester Jetten bezoekt hospice De Cirkel

Donderdagmiddag bekeek burgemeester Annemiek Jetten met eigen ogen de plek waar hospice De Cirkel nu alweer 1,5 jaar geleden de deuren opende van hun tweede locatie, aan de Andoornlaan in Papendrecht. De burgemeester sprak daar met Angelique de Wit (manager), Jennie Vos (vicevoorzitter van het bestuur) en enkele vrijwilligers.

Groepsfoto Hospice De Cirkel

In het hospice aan de Andoornlaan zijn bewoners uit de hele Alblasserwaard welkom, van Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam tot aan Molenlanden. Het hospice biedt bewoners een veilige, huiselijke omgeving voor de laatste weken of maximaal drie maanden van het leven.

"Bijzonder hoe het hospice vanuit bevlogenheid en passie het voor elkaar heeft gekregen in korte tijd een prachtig modern gebouw neer te zetten én zorg te organiseren voor de bewoners: 24 uur per dag, 7 dagen in de week," zegt waarnemend burgemeester Annemiek Jetten. Zij is onder de indruk van de vrijwilligersorganisatie, die grotendeels draait op giften en donaties. Het hospice in Papendrecht is goed in beeld bij huisartsen en zorginstellingen. In de andere gemeenten wordt ook gewerkt aan deze verbinding, zodat bewoners tijdig worden doorverwezen. 

Vrijwilligerswerk

Dagelijks zijn er tussen 7.00 en 23.00 uur vrijwilligers aanwezig. 's Nachts is er thuiszorg die geleverd wordt door Rivas en Waardeburgh. In de Papendrechtse locatie zijn zo'n 70 vrijwilligers actief om mensen geborgenheid te geven in de laatste levensfase. "Wanneer mensen interesse hebben om ook vrijwilligerswerk te doen in het hospice, zijn zij hartelijk welkom om contact met ons op te nemen. Ook als mensen eerst meer informatie willen over het vrijwilligerswerk, horen wij dat graag", vertelt Jennie Vos namens het bestuur. 

Meer informatie staat op: hospicedecirkel.nl/vrijwilligers
Contactgegevens: coordinatoraw@hospicedecirkel.nl of telefoonnummer 078-6451956