maart

 • Eerste gesprekken met informateur afgerond

  31 maart 2022

  De eerste gesprekken tussen de informateur en de politieke partijen zijn afgerond. Deze gesprekken zijn bedoeld om verschillende combinatiemogelijkheden te verkennen voor samenwerking in de nieuwe bestuursperiode. Op 4 april start de tweede gespreksronde.

 • Koninklijke Onderscheidingen en gemeentespelden voor vertrekkende raadsleden in Papendrecht

  31 maart 2022

  Maandag 28 maart 2022 heeft Papendrecht afscheid genomen van vertrekkende raadsleden en duo-raadsleden. Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten sprak tijdens de raadsvergadering een woord van afscheid tot deze raadsleden.

 • Zilveren gemeentespeld voor vrijwilliger Mourik van de Voedselbank Papendrecht

  28 maart 2022

  Zaterdag 26 maart 2022 ontving Arie Mourik, vrijwillig bij de Voedselbank Papendrecht uit handen van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten de zilveren gemeentespeld.

 • Burgemeester Jetten bezoekt hospice De Cirkel

  25 maart 2022

  Donderdagmiddag bekeek burgemeester Annemiek Jetten met eigen ogen de plek waar hospice De Cirkel nu alweer 1,5 jaar geleden de deuren opende van hun tweede locatie, aan de Andoornlaan in Papendrecht. De burgemeester sprak daar met Angelique de Wit (manager), Jennie Vos (vicevoorzitter van het bestuur) en enkele vrijwilligers.

 • Gratis sporten in Papendrecht voor volwassenen met laag inkomen

  23 maart 2022

  De gemeente Papendrecht en de sportverenigingen in Papendrecht hebben de handen ineen geslagen om volwassenen met een laag inkomen te laten sporten. Deze maand is er een tijdelijk sportfonds gestart (tot 31 december 2022) waaruit een sportabonnement voor de rest van dit jaar voor deze inwoners wordt bekostigd.

 • Bedankje voor commissie Naamgeving

  17 maart 2022

  In slechts een paar weken tijd, heeft de commissie Naamgeving een gedegen advies uitgebracht over de 34 namen voor de buurten van Papendrecht. Een omvangrijke klus, in korte tijd! Een nieuwe wijk- en buurtindeling was nodig voor het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Voortaan kan op wijkniveau onderzoek worden gedaan naar de stand van allerlei maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, klimaat en verkeersveiligheid.

 • Tijdelijke subsidieregeling voor ontmoeting verlengd

  18 maart 2022

  De gemeente heeft het afgelopen jaar de coronasteungelden van het Rijk ingezet om buurthuizen in Papendrecht te stimuleren en ondersteunen. Deze tijdelijke subsidieregeling is verlengd. Tot eind dit jaar kunnen organisaties met een buurthuisfunctie maximaal 3.000 euro aanvragen.

 • Tussenstanden en einduitslag gemeenteraadsverkiezing

  16 maart 2022

  U kunt het verloop van de verkiezingsuitslag op twee manieren volgen.

 • Bekendmaking uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen

  14 maart 2022

  De (voorlopige) uitslagen van de gemeenteraadsverkiezing is woensdag 16 maart vanaf ca. 22.30 te volgen.

 • Eerste vluchtelingen aangekomen in Papendrecht

  13 maart 2022

  Een groep van acht vluchtelingen uit Oekraïne wordt sinds dinsdagavond 8 maart opgevangen in het Leonardo hotel in Papendrecht. De gemeente heeft daar meerdere kamers gereserveerd om zo de eerste vluchtelingen op te kunnen vangen. Voor langdurige opvang is de gemeente in gesprek met diverse partijen.

 • Boomfeestdag in Papendrecht: (met) Bomen Werken!

  09 maart 2022

  Tijdens de boomfeestdag op woensdag 9 maart plantten 24 leerlingen uit groep 7 van Openbare Basisschool 't Kofschip in het Oostpolderpark 15 bomen en 188 struiken. Arno Janssen (wethouder duurzaamheid) assisteerde twee leerlingen met het planten van de eerste boom.

 • Aanpak populieren naast A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam

  04 maart 2022

  Rijkswaterstaat vervangt 142 oude populieren

 • De Oekraïense vlag hangt op in Papendrecht

  04 maart 2022

  Uit solidariteit met de Oekraïense bevolking hebben wij in Papendrecht op het marktplein de Oekraïense vlag gehesen.