Leuk idee voor Papendrecht? Neem een voorbeeld aan Aldert!

Onze inwoners, jong en oud, hebben regelmatig goede ideeën voor hun eigen wijk. Neem nu Aldert van Dijk. Hij las een bericht op Facebook over iemand uit Dordrecht die geld had ingezameld om in haar buurt een AED (defibrillator) te krijgen. Aldert dacht: ‘Hee, hangt er eigenlijk in mijn buurt een AED?’ Hij nam contact op met ‘HartslagNu Papendrecht’. Een medewerkster vertelde hem dat in de Vrijheer van Eslaan en omgeving nog een lege plek was op de kaart met AED’s van Papendrecht.

Gelukt!

Aldert aarzelde niet en startte zelf ook een actie. Hij zocht naar mogelijkheden om het geld bij elkaar te krijgen kwam erachter dat Philips de mogelijkheid bood om een bijdrage van ruim € 1.000 aan te vragen. De andere helft van het geld haalde hij deur voor deur op in zijn buurt. Hij had het binnen een maand voor elkaar. ‘Dankzij vele kleine en grote bijdragen van bewoners in de wijk én hulp van mensen uit mijn omgeving, is het gelukt en hangt er nu een AED!’ Weer zo’n mooi voorbeeld van een inwoner van Papendrecht die zelf verantwoordelijkheid neemt om iets in zijn buurt te verbeteren. 

Betrek de omgeving bij je plan

Loop jij ook rond met een idee of plan dat kan bijdragen om Papendrecht nog leuker, groener, socialer of fitter te maken? Dan is het slim om je omgeving daar op tijd bij te betrekken. Dat noemen we participatie. Met ons stappenplan participatie geven we je graag een aantal tips en handvatten hoe je anderen bij je plan betrekt. Zie het als een hulpmiddel.
 
Kijk voor meer inspiratie in de Participatiekrant die begin dit jaar huis aan huis is verspreid.

 

stappenplan participatie