De Rietgors door de ogen van de jeugd

Eerder dit jaar kreeg de burgemeester twee leerlingen van de Lage Waard op bezoek. Zij wilden graag een dagje meelopen met de burgemeester. Tijdens de meeloopdag bezochten ze de gemeentewerf, spraken ze de beheerder van de begraafplaats, kregen ze een rondleiding op het gemeentehuis en hadden ze een ontmoeting met de driehoek: burgemeester, gemeentesecretaris en griffier. Tijdens de rondleiding in het gemeentehuis stonden zij ook even stil bij de verschillende schilderijen en kunstvoorwerpen uit de Rietgorscollectie.

Kunstwerk uit de Rietgorscollectie


De favoriete werken van beide leerlingen liepen iets uiteen. Waar de een hield van de felle kleuren, en de abstracte lijnen van een van de kunstwerken, hield de ander juist van het realistische werk waarin zij haar eigen woonomgeving herkende.
Kunst is persoonlijk. Smaken verschillen, net zoals de werken uit de Rietgorscollectie. De collectie is zo bijzonder omdat deze zo divers is. Voor iedereen zit er wel iets tussen dat aanspreekt. De Rietgorscollectie is dit jaar 50 jaar in het bezit van Papendrecht. Voor meer informatie over de kunstcollectie kijk op de website van museum de Rietgors.