april

 • Schietincident Alblasserdam

  06 mei 2022
 • Kermis

  06 mei 2022

  van woensdag 10 tot en met zaterdag 14 mei is het kermis op de Markt in Papendrecht.

 • Dodenherdenking 4 mei 2022

  De dodenherdenking in Papendrecht vond plaats onder grote belangstelling.

  Ieder jaar staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Op 4 mei 2022 kon dat sinds lange tijd weer met publiek. De Papendrechtse Herdenking begon met een bloemlegging bij de Joodse Gedenksteen. Vervolgens was er een Stille Tocht en daarna vond de Herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Op de Algemene Begraafplaats werd om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers te herdenken. Tot slot vond de kranslegging plaats bij het ‘40-‘45 monument en de oorlogsgraven. Hieronder een fotoreportage van de Papendrechtse Herdenking.

 • Duurzaamheidslening voor woningeigenaren

  29 april 2022

  Inwoners van de gemeente Papendrecht kunnen vanaf 29 april 2022 een Duurzaamheidslening aanvragen. Met de lening maakt de gemeente Papendrecht het makkelijker voor inwoners om voor energiebesparende producten of duurzaam energieopwekkende maatregelen te kiezen.

 • Negen Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht

  Dinsdag 26 april verraste waarnemend burgemeester Annemiek Jetten maar liefst negen Papendrechtse inwoners met een Koninklijke Onderscheiding. Ze ging persoonlijk langs om ze te feliciteren en te berichten dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen.

 • Enquête over mobiliteit en bereikbaarheid

  26 april 2022

  Hoe beweeg jij je door Papendrecht? Dat is de kernvraag in de enquête die de gemeente heeft opengezet. De meningen en ideeën van inwoners en ondernemers gebruikt de gemeente om het nieuwe mobiliteitsplan op te stellen.

 • In het Vondelpark van Papendrecht staat de 'Boom van troost', ter nagedachtenis aan hen die aan Corona overleden zijn.

  25 april 2022

  Vandaag, op maandag 25 april, werd in het Vondelpark een speciale gedenkboom geplant, de 'Boom van troost’. Een boom ter nagedachtenis aan hen die zijn overleden aan corona.

 • Formateur aangesteld

  21 april 2022

  Roel Freeke van het bureau Necker van Naem is aangesteld als formateur. De rol van de formateur is gespreksleiding tussen de beoogde coalitiepartners PAB, VVD, CDA, CU en SGP. Tijdens het formatieproces worden afspraken gemaakt over de inhoud van het bestuursakkoord en de voordracht van wethouders.

 • Cheque en taart voor handbalvereniging DES '72

  19 april 2022

  Wethouder Kees de Ruijter reikte afgelopen zaterdag een cheque en taart uit aan handbalvereniging DES '72. Deze cheque van 250 euro is een jubileumsubsidie ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

 • Eindverslag informateur opgeleverd

  14 april 2022

  Informateur Lauryan Bakker presenteert donderdagavond 14 april haar eindverslag. Dit eindverslag volgt uit de gesprekken die zij voerde met de politieke partijen. De bijeenkomst is openbaar en live te volgen via de raadswebsite.

 • Adoptie oorlogsmonument overgedragen aan leerlingen van de Knotwilg, na onthulling op nieuwe plek.

  13 april 2022

  Op woensdagochtend 13 april droegen de leerlingen van groep Groep 7/8 van De Wielen het oorlogsmonument over aan de twee groepen 7 van De Knotwilg. De bijzondere bijeenkomst vond plaats op de begraafplaats van Papendrecht, in bijzijn van de burgemeester en het 4-mei comité van Papendrecht.

 • In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk zijn de eerste 21 vluchtelingen uit Oekraine aangekomen

  07 april 2022

  Ook in Papendrecht is de afgelopen weken hard gezocht naar geschikte tijdelijke opvanglocaties. In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk is plek voor 50 personen.

 • de 'Boom van troost’ ter nagedachtenis aan hen die zijn overleden aan corona.

  09 april 2022

  Maandag 25 april wordt in het Vondelpark een speciale gedenkboom geplant.

 • Werkzaamheden rosarium Vondelpark van start

  05 april 2022

  Het rosarium is een bijzonder onderdeel van het Vondelpark. Dit is een tuin waarin rozen de voornaamste plant zijn. De gemeenteraad van de gemeente Papendrecht heeft in de zomer van 2021 besloten om de negen plantvakken in ere te herstellen. Aannemingsbedrijf A-Garden Groenspecialisten uit Dordrecht start vanaf woensdag 6 april 2022 met de aanleg van de beplanting. De verwachting is dat de werkzaamheden eind april 2022 zijn afgerond. Het rosarium wordt aantrekkelijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 • Vernieuwde speeltuin Slobbengorspark klaar voor gebruik

  07 april 2022

  Buitenspelen is leuk en gezond. En alhoewel buitenspelen overal kan, is het ook heel leuk om dit in een fijne speeltuin te doen. Aan de Slobbengorsweg in Papendrecht staat zo'n speeltuin. De speeltuin is opgeknapt en vernieuwd en biedt nu nog meer plezier en uitdaging aan kinderen tot 12 jaar.