november

• De icoonsoorten van Papendrecht - #2 De IJsvogel

26 november 2021

Icoonsoorten geven aan hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze soorten, gaat het goed met de natuur. Vanaf oktober 2021 staat iedere maand een ander insect, dier of plant centraal. In de maand november is dat de ijsvogel.

• Coronavaccinatie zonder afspraak in Papendrecht

25 november 2021

Van 7 tot en met 11 december kunt u zich dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur gratis laten vaccineren tegen Corona in De Morgenster, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.

• Papendrecht steunt 'Orange the World'

24 november 2021

Sta op tegen geweld en intimidatie tegen vrouwen.

• Openingstijden overdekte fietsenstalling verruimd

17 november 2021

Begin november is de fietsenstalling buiten op de Markt verhuisd naar het pand aan de Veerpromenade 104. Sinds de ingebruikname kunt u uw fiets daar overdekt stallen. Per 17 november zijn de openingstijden van de overdekte fietsenstalling verruimd.

• Korting op de zorgverzekering met de Gemeentepolis Drechtsteden

18 november 2021

Voor 2022 biedt de Sociale Dienst Drechtsteden weer de mogelijkheid om een gemeentepolis af te sluiten via VGZ.

• Corona-polsbandje voor Sint Papendrecht

12 november 2021

Iedereen van 18 jaar of ouder kan - op vertoon van een corona-toegangspas - al op vrijdagmiddag 12 november tussen 14 en 18 uur een corona-polsbandje ophalen in het gemeentehuis om zaterdag 13 november bij de aankomst van Sinterklaas in Papendrecht te zijn.

• Nieuwe aansluiting A15/N3/N214 gereed

11 november 2021

Zaterdag 13 november 08.00 uur wordt afrit Papendrecht (23), vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N214 richting Oud-Alblas weer opengesteld. De afrit is onderdeel van de nieuwe aansluiting van de A15 op de N3 en de N214. Als laatste onderdeel wordt de nieuwe carpoolplaats aangepakt. Deze gaat op 18 november open.

• Open brief waarnemend burgemeester Annemiek Jetten 9 november 2021

09 november 2021

Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten heeft vandaag een open brief geschreven aan alle inwoners van Papendrecht. Dit bevat o.a. een dringend beroep om de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen

• Week van de pleegzorg

08 november 2021

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Dit jaar is de week van de Pleegzorg van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november 2021. Tijdens deze week staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, waaronder speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.
    Wethouder Jeugd Pieter Paans: 'Pleegzorg is zo ontzettend belangrijk. Wij zijn de tientallen gezinnen die Papendrecht telt zo dankbaar dat zij een plek gemaakt hebben binnen hun gezin voor kinderen die het zo hard nodig hebben.'

• Uitreiking jubileumsubsidie scouting

08 november 2021

Wethouder Corine Verver reikte afgelopen zaterdag een cheque uit aan Scouting van Brederode.

• Sluitende begroting in Papendrecht voor de jaren 2022 en 2023

04 november 2021

Vanavond stemde de gemeenteraad in met de begroting van 2022. Dankzij de ombuigingen die zijn ingezet, levert de gemeente voor in ieder geval de komende twee jaar een sluitende begroting. Een resultaat waar zij uiteraard trots op is.

• Uitnodiging online ouderavond Goed Gesprek

03 november 2021

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. Ook voor ouders is de puberteit niet de makkelijkste tijd. Jongeren zijn vooral bezig met hun eigen grenzen te ontdekken. Door het gesprek aan te gaan en regels te stellen kan het voorkomen worden dat kinderen beginnen met verslavende gewoontes.