Gemeente Papendrecht mailt veilig met Zivver

Vanaf 15 maart 2021 gebruikt de gemeente Papendrecht het systeem Zivver om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. Wij gaan zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie zoals persoonsgegevens, verslagen en dossiers. Zivver zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij u aankomt. U weet dan zeker dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen.

Wat merkt u van het gebruik van Zivver?
Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Het bericht kan beveiligd zijn met een SMS-code of met een toegangscode die u moet invullen voordat u het bericht kunt lezen. De toegangscode ontvangt u altijd apart van de persoon die u het bericht stuurt.

Bericht openen met een toegangscode
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Bekijk ook het instructiefilmpje over hoe u een bericht met een toegangscode opent. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een SMS-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen. Bekijk ook het instructiefilmpje over hoe u een bericht met een SMS beveiliging opent.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?
U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze beveiligde pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u hiervan weer een notificatie per e-mail.

De informatie over Zivver kunt u voortaan vinden op onze pagina over privacy en informatiebeveiliging

Logo zivver