juni

• Papendrechts Vitaliteitsakkoord overhandigd aan de gemeente

18 juni 2021

Samen naar een vitaal Papendrecht!

• Verkoeling in eigen tuin

17 juni 2021

Vanwege klimaatverandering is afgelopen jaren het aantal tropische dagen in Nederland sterk toegenomen. Voor de een is dat een zegen en voor de ander een vloek. Eindelijk weer ‘s avonds buiten eten en in het weekend genieten van de zon. Maar ook plaknachten, lekker zweten en drukte aan het strand. En vergeet de lokale onweersbuien niet. Wordt het dit jaar weer zo’n warme zomer? Ben je op zoek naar verkoeling, maak dan van jouw tuin een fijne groene plek.

• Annemiek Jetten, de waarnemend burgemeester van Papendrecht

14 juni 2021

De nieuwe waarnemend burgemeester van Papendrecht Annemiek Jetten is afgelopen maandag geïnstalleerd. Zij volgt Aart-Jan Moerkerke op die ruim een week geleden afscheid nam van Papendrecht om burgemeester van de gemeente Moerdijk te worden.

• Let op brandveilige versiering voor het EK voetbal

11 juni 2021

Houd rekening met de veiligheid van uzelf en anderen bij EK-versiering.

• Papendrecht heeft een vitaliteitsakkoord

11 juni 2021

De rijksoverheid stimuleert gemeenten om met lokale organisaties en inwoners een Sportakkoord en een Preventieakkoord af te sluiten. In Papendrecht zijn deze beide akkoorden samengevoegd in het Vitaliteitsakkoord Papendrecht.

• Verlenging Beleidsregels Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten Drechtsteden

10 juni 2021

Het Drechtstedenbestuur heeft op 7 juni 2021 de 'Beleidsregels Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten Drechtsteden' verlengd tot 1 oktober 2021. De verlenging van de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) maakt onderdeel uit van het nieuwe steunpakket dat het kabinet op 27 mei jl. heeft bekendgemaakt.

• Digitaal ‘Berichten over uw buurt’

14 juni 2021

Wilt u op de hoogte zijn en blijven van actuele zaken die spelen in uw buurt? Denk aan evenementen, kap- of bouwvergunningen, verkeersbesluiten en nieuwe of gewijzigde regelgeving? Deze informatie is vanaf 1 juli a.s. digitaal en 'op maat' beschikbaar op https://overuwbuurt.overheid.nl/. Om de berichten te ontvangen kiest u uit de e-mailservice en/of de app voor mobiele apparaten.

• Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

08 juni 2021

Nu het weer warmer is kan de eikenprocessierups weer voor overlast zorgen. De brandharen van deze rups veroorzaken over het algemeen jeuk. Als gemeente proberen we de overlast zo beperkt mogelijk te houden. We bestrijden de eikenprocessierups sinds 2020 op een natuurvriendelijke manier.

• Stap voor stap op weg naar een aardgasvrij Papendrecht

04 juni 2021

Deze week stemde het college van burgemeester en wethouders in met de Transitievisie Warmte 2021. Hierin staat welk warmtealternatief de voorkeur heeft per wijk en wat het tijdspad is. Een belangrijke eerste stap voor alle wijken blijft isoleren van woningen en gebouwen en andere vormen van energie besparen. Op 1 juli 2021 bespreekt de gemeenteraad het document.

• Afscheidsgroet burgemeester Aart-Jan Moerkerke

03 juni 2021

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke nam donderdag 3 juni afscheid van de gemeente Papendrecht. Op een manier die past bij de geldende coronamaatregelen: in vooral digitale bijeenkomsten, met een afscheidsbrief en een -film.

• Provincie Zuid-Holland maakt waarnemend burgemeester Papendrecht bekend

03 juni 2021

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft Annemiek Jetten benoemd tot waarnemend burgemeester van Papendrecht.

• College presenteert totaalpakket ombuigingen

03 juni 2021

• B&W kiest voor een financieel perspectief op langere termijn met sluitende begrotingen voor 2022 én 2023
    • Lokale lasten worden verhoogd en daarmee meer in evenwicht gebracht met het voorzieningenniveau
    • Maatregelen bieden ruimte om toekomstige investeringen mogelijk te maken.