Wilt u advies geven over straatnamen?

Wij zijn op zoek naar leden voor de Commissie Naamgeving

In de toekomst zijn nieuwe namen nodig voor openbare ruimtes in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan namen voor straten, pleinen, wegen, wijken, buurten, plantsoenen en ligplaatsen. De gemeente Papendrecht wil u hier bij betrekken. Omdat bij het geven van een goede naam – die past binnen de landelijke richtlijnen – veel komt kijken, heeft het college hiervoor een Commissie Naamgeving in het leven geroepen. Voor deze commissie zoeken wij enthousiaste leden.

afbeelding cie naamgeving

Naar wie zijn we op zoek?
Wij zijn op zoek naar drie leden voor de Commissie Naamgeving. Bij voorkeur heeft u kennis van aardrijkskunde, cultuurhistorie, cultuur, archeologie, geschiedenis en/of stedenbouwkunde.

Wat doet de Commissie Naamgeving?
Deze Commissie geeft het college van B&W gevraagd en ongevraagd advies over de keuze van namen voor de openbare ruimte. Lees meer over de taken in het instellingsbesluit

Het belang van goede straatnamen
Het toekennen van namen aan delen van de openbare ruimte om verschillende redenen een belangrijke taak voor de gemeente. Door de indeling van een gemeente in straten kunnen inwoners, maar zeker ook  dienstverlenende instanties als politie, brandweer, ambulance en posterijen zich snel oriënteren in de gemeente.

Meer informatie en aanmelden
Heeft u interesse om onderdeel uit te maken van de Commissie Naamgeving? Of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met Edgar Zaagsma via telefoonnummer 14 078. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk woensdag 26 mei 2021.