Oud-burgemeester Kees de Bruin reikt Papendrecht Waarderingsprijs uit

Bij zijn afscheid als burgemeester van Papendrecht kreeg Kees de Bruin een bijzonder cadeau van de gemeenteraad: hij mag elke 2 jaar de zogenoemde C.J.M. de Bruin Waarderingsprijs (ook wel de Papendrecht Waarderingsprijs) uitreiken aan een organisatie die aan de criteria voldoet. Naar welke vereniging of instelling ging de prijs deze keer?

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari 2023 maakte oud-burgemeester Kees de Bruin de winnaar van 2022 bekend. U ziet in onderstaande film welke vereniging dat is:


Het was de derde keer dat de prijs (elke 2 jaar) wordt uitgereikt. Hij werd door de gemeenteraad in het leven geroepen toen Kees de Bruin in 2016 afscheid nam als burgemeester van Papendrecht. Officieel is de prijs naar hem vernoemd (de C.J.M. de Bruin Waarderingsprijs), maar zelf noemt De Bruin hem liever de Papendrecht Waarderingsprijs omdat het tenslotte gaat om organisaties die "bijdragen aan de bevordering van de kennis over de geschiedenis en identiteit van Papendrecht."

In het juryrapport staat de toelichting lezen voor het toekennen van de prijs aan de winnaar. De jury staat uit Kees de Bruin, Erik Groeneweg en Mariëlle Stolker.