Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Papendrecht feliciteert burgemeester Moerkerke

20 april 2021
  • Stapvoets rijden op het marktplein

20 april 2021

Het marktplein voor het gemeentehuis is een woonerf. Dit betekent dat je daar 15 km per uur mag rijden. De inrichting van het plein helpt om stapvoets te rijden.

• Leerlingen planten bomen bij OBS De Leilinde: Chill!

14 april 2021

Maandag 12 april hebben leerlingen uit groep 8 van de OBS De Leilinde - tijdens een sneeuwbui - twee bomen geplant op hun schoolplein. De groep 8 leerlingen hebben de opdracht om de bomen bij droog weer 1 keer per week 10 gieters water geven. Wethouder Arno Janssen gaf de leerlingen een gieter cadeau.

• Doe mee met de nationale bijentelling

13 april 2021

In het weekend van 17 en 18 april 2021 kan iedereen in Nederland weer meedoen aan de Nationale Bijentelling: in eigen tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Kom in actie voor de bij en tel dit weekend een half uurtje mee.

• Zorgwoningen aan de Markt 2

08 april 2021

Woningcorporatie Woonkracht10, Stichting Philadelphia Zorg en de gemeente Papendrecht gaan volgens plan 10 zorgwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking ontwikkelen in de voormalige bibliotheek.

• Werkzaamheden Industrieweg officieel afgerond

08 april 2021

Nadat eerder al het park rondom het nieuwe hoofdkantoor van Fokker was aangelegd en de rijbaan was verlegd, is nu ook het laatste stuk van de weg tot aan het kruispunt met het Westeind opgeknapt. "In de bocht langs het water is letterlijk meer ruimte gekomen om te genieten van het mooie uitzicht over de Merwede", aldus wethouder verkeer Kees de Ruijter, die zelf graag wandelingen door Papendrecht maakt.

• Cursus politiek actief in Papendrecht

08 april 2021

Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het!

• De jeugd heeft de toekomst!

06 april 2021

Frisse en duurzame schoolgebouwen dragen bij aan een fijne schooltijd. Duidelijk is dat de huidige gebouwen aan vernieuwing toe zijn. Nieuwbouw vraagt om flinke investeringen. Niet alleen in gebouwen maar ook in het onderwijs zelf. De gemeente Papendrecht onderzoekt daarom hoe en waar nieuwe middelbare scholen in Papendrecht gebouwd zouden kunnen worden. Dit doen we samen met middelbare scholen CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College.

• Maand Senioren en Veiligheid 1 april van start

01 april 2021

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand.

• Papendrecht gaat praten met platen

01 april 2021

Niemand zit te wachten op lange, moeilijke, ambtelijke teksten. Toch zijn ze hardnekkig. De gemeente Papendrecht wil stap voor stap toewerken naar makkelijk leesbare taal.