Het laatste nieuws van de gemeente

• De beste burgemeester voor Papendrecht: denk mee!

17 mei 2022

De zoektocht naar de nieuwe burgemeester van Papendrecht gaat beginnen. Na het vertrek van burgemeester Aart-Jan Moerkerke naar de gemeente Moerdijk in juni 2021 is besloten deze zoektocht pas te willen starten na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

• 50 jaar Rietgorscollectie

16 mei 2022

De Gemeente Papendrecht is al 50 jaar de trotse eigenaar van Collectie De Rietgors. Op 16 mei 1972 droeg kunstverzamelaar Nanne Harm Luigies namelijk zijn verzameling aan kunstwerken over aan de gemeente Papendrecht. Het begin van een mooie bijzondere verzameling moderne kunst.

• Waterles door Weizigt in groep 6 van de Augustinusschool in Papendrecht

16 mei 2022

Nederland Waterland; en dat geldt zeker ook voor de Drechtsteden! Daarom werken organisaties en gemeenten samen om het waterbewustzijn bij inwoners te vergroten. Vooral voor het onderwijs wordt veel georganiseerd

• Jublieumcheque voor TTV Papendrecht

16 mei 2022

Burgemeester Annemiek Jetten reikte afgelopen zaterdag een cheque uit aan TTV Papendrecht

• Papendrecht treft extra maatregelen rondom kermis

13 mei 2022

PAPENDRECHT – Van woensdag 11 mei tot en met zaterdag 14 mei 2022 staat er een kleine kermis op het marktplein van Papendrecht. Helaas zijn er de afgelopen twee avonden incidenten geweest in het centrum met jongeren. Mede daarom zijn er voor de komende twee dagen extra maatregelen getroffen.

• Update formatieproces

12 mei 2022

Op donderdag 21 april is naar buiten gebracht dat Roel Freeke van het bureau Necker van Naem is aangesteld als formateur. De partijen PAB, VVD, CDA, CU en SGP willen coalitieverantwoordelijkheid nemen. Onder voorzitterschap van de formateur, werken zij vanuit een lange termijnperspectief de ambities voor de aankomende periode uit.

• Wie verdient volgens u een lintje?

08 mei 2022

Een Koninklijke onderscheiding -ook wel bekend als het lintje- is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

• Stroomstoring is opgelost

08 mei 2022

de stroomstoring in het postcodegebied 3351 ER/AN is weer opgelost

• Schietincident Alblasserdam

06 mei 2022
  • Dodenherdenking 4 mei 2022

De dodenherdenking in Papendrecht vond plaats onder grote belangstelling.

Ieder jaar staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Op 4 mei 2022 kon dat sinds lange tijd weer met publiek. De Papendrechtse Herdenking begon met een bloemlegging bij de Joodse Gedenksteen. Vervolgens was er een Stille Tocht en daarna vond de Herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Op de Algemene Begraafplaats werd om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers te herdenken. Tot slot vond de kranslegging plaats bij het ‘40-‘45 monument en de oorlogsgraven. Hieronder een fotoreportage van de Papendrechtse Herdenking.