Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

 • Webinar Rijkswaterstaat over werkzaamheden in de zomer

  14 mei 2021

  Maandag 31 mei om 20.00 uur organiseert Rijkswaterstaat een online informatieavond over diverse werkzaamheden in de regio Drechtsteden tijdens de zomerperiode 2021.

 • Vragenlijst voorzieningen honden

  14 mei 2021

  Geef uw mening over de voorzieningen in Papendrecht voor honden. Het maakt voor het invullen van de enquête niet uit of u een hond heeft of niet. We horen graag uw mening.

 • Kick-off verkeerscampagne Burgemeester Keijzerweg / Veerweg

  12 mei 2021

  Let op elkaar, op de rotonde

  Papendrecht - Op woensdag 12 mei was in Papendrecht de kick-off van de campagne Let op elkaar, op de rotonde. De rotonde aan de Burgemeester Keijzerweg / Veerweg is een complexe rotonde die vanwege kruisend verkeer tot gevaarlijke situaties kan leiden. Soms zelfs met ongelukken tot gevolg. Dat moet anders vinden politie, gemeente Papendrecht en Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden. Dus maak oogcontact én matig je snelheid op de rotonde.

 • Uw bijdrage aan afscheid burgemeester

  12 mei 2021
 • Heeft u (hoge) schulden? Krijg weer grip op uw financiële situatie

  10 mei 2021

  Uw baan verliezen, een scheiding, teveel toeslagen terug moeten betalen of huurachterstand. Het kan iedereen overkomen. Heeft u (hoge) schulden? De Sociale Dienst Drechtsteden kan u hierbij helpen.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  03 mei 2021

  Een Koninklijke onderscheiding is ook wel bekend als een lintje. Het is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

 • Wilt u advies geven over straatnamen?

  29 april 2021

  Wij zijn op zoek naar leden voor de Commissie Naamgeving

  In de toekomst zijn nieuwe namen nodig voor openbare ruimtes in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan namen voor straten, pleinen, wegen, wijken, buurten, plantsoenen en ligplaatsen. De gemeente Papendrecht wil u hier bij betrekken. Omdat bij het geven van een goede naam – die past binnen de landelijke richtlijnen – veel komt kijken, heeft het college hiervoor een Commissie Naamgeving in het leven geroepen. Voor deze commissie zoeken wij enthousiaste leden.

 • Acht Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld in Papendrecht

  28 april 2021

  Burgemeester Moerkerke ging afgelopen maandag persoonlijk langs om acht Papendrechters te verrassen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de samenleving. Het gaat in Papendrecht om acht benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking verliep anders dan gebruikelijk. Zo werden in verband met Corona de lintjes opgespeld door een familielid en vond de uitreiking in de buitenlucht plaats.

 • Stapvoets rijden op het marktplein

  20 april 2021

  Het marktplein voor het gemeentehuis is een woonerf. Dit betekent dat je daar 15 km per uur mag rijden. De inrichting van het plein helpt om stapvoets te rijden.

 • Papendrecht feliciteert burgemeester Moerkerke

  23 april 2021