Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente

 • De icoonsoorten van Papendrecht - #2 De IJsvogel

  26 november 2021

  Icoonsoorten geven aan hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze soorten, gaat het goed met de natuur. Vanaf oktober 2021 staat iedere maand een ander insect, dier of plant centraal. In de maand november is dat de ijsvogel.

 • Coronavaccinatie zonder afspraak in Papendrecht

  25 november 2021

  Van 7 tot en met 11 december kunt u zich dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur gratis laten vaccineren tegen Corona in De Morgenster, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.

 • Lancering Koop Lokaal Campagne

  24 november 2021

  Het college van Papendrecht trekt extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug te geven. Naast bestaande regelingen wordt een Koop Lokaal Campagne ingezet, zodat consumenten worden gestimuleerd inkopen in Papendrecht te doen en op die manier onze ondernemers te steunen. Deze campagne is in samenwerking met de Stichting Papendrecht Verrast tot stand gekomen.

 • Papendrecht steunt 'Orange the World'

  24 november 2021

  Sta op tegen geweld en intimidatie tegen vrouwen.

 • Openingstijden overdekte fietsenstalling verruimd

  17 november 2021

  Begin november is de fietsenstalling buiten op de Markt verhuisd naar het pand aan de Veerpromenade 104. Sinds de ingebruikname kunt u uw fiets daar overdekt stallen. Per 17 november zijn de openingstijden van de overdekte fietsenstalling verruimd.

 • Korting op de zorgverzekering met de Gemeentepolis Drechtsteden

  18 november 2021

  Voor 2022 biedt de Sociale Dienst Drechtsteden weer de mogelijkheid om een gemeentepolis af te sluiten via VGZ.

 • Nieuwe aansluiting A15/N3/N214 gereed

  11 november 2021

  Zaterdag 13 november 08.00 uur wordt afrit Papendrecht (23), vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N214 richting Oud-Alblas weer opengesteld. De afrit is onderdeel van de nieuwe aansluiting van de A15 op de N3 en de N214. Als laatste onderdeel wordt de nieuwe carpoolplaats aangepakt. Deze gaat op 18 november open.

 • Open brief waarnemend burgemeester Annemiek Jetten 9 november 2021

  09 november 2021

  Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten heeft vandaag een open brief geschreven aan alle inwoners van Papendrecht. Dit bevat o.a. een dringend beroep om de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen

 • Week van de pleegzorg

  08 november 2021

  Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Dit jaar is de week van de Pleegzorg van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november 2021. Tijdens deze week staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, waaronder speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.
  Wethouder Jeugd Pieter Paans: 'Pleegzorg is zo ontzettend belangrijk. Wij zijn de tientallen gezinnen die Papendrecht telt zo dankbaar dat zij een plek gemaakt hebben binnen hun gezin voor kinderen die het zo hard nodig hebben.'

 • Uitreiking jubileumsubsidie scouting

  08 november 2021

  Wethouder Corine Verver reikte afgelopen zaterdag een cheque uit aan Scouting van Brederode.