Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente

 • Week van de Opvoeding 2023

  02 oktober 2023

  Samen delen, samen weten is het thema.

 • Identiteit overlast gevende jongeren op het Marktplein is bekend. Ouders krijgen waarschuwingsbrief van burgemeester

  28 september 2023
 • Gemeenten tevreden met vonnis Dupont/Chemours

  27 september 2023

  Dupont/Chemours is verantwoordelijk voor de vervuiling die zij hebben veroorzaakt door de uitstoot van PFOA en GenX. Dat heeft de rechter vandaag in het tussenvonnis bekrachtigd. Ook oordeelt de rechter dat de bedrijven onrechtmatig hebben gehandeld in de periode 1984-1998. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht voelen zich gesteund.

 • Plafond duurzaamheidslening bereikt

  27 september 2023

  Sinds het openstellen van de duurzaamheidslening hebben veel huishoudens een duurzaamheidslening aangevraagd. Huiseigenaren wisten de weg naar deze lening goed te vinden, waardoor het plafond van de regeling inmiddels is bereikt. Daarom is het sinds 22 september 2023 tijdelijk niet meer mogelijk een duurzaamheidslening aan te vragen. Aanvragen die voor die tijd zijn ingediend, worden nog wel beoordeeld.

 • Reactie op uitspraak rechter zaak Chemours live te volgen

  26 september 2023

  Woensdag 27 september doet de rechter uitspraak in de zaak die de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben aangespannen tegen DuPont/Chemours.

 • Europees verbod op PFAS stap dichterbij

  14 september 2023

  De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht pleiten al jaren voor een verbod op PFAS. Deze oproep krijgt steun. Europa werkt aan een verbod op het maken, verhandelen en gebruiken van PFAS. Dat voorstel ligt nu op tafel. De vier gemeenten bestudeerden het. Zij zijn er blij mee, maar denken tegelijkertijd dat het verbod nog strenger kan. Hun ideeën over de aanpassing van het voorstel verstuurden de gemeenten afgelopen week. “We hebben er vertrouwen in dat Europa onze ideeën overneemt. Een verbod moet er gewoon komen”.

 • Krant met nuttige informatie over (omgaan met) dementie

  12 september 2023

  Krant wordt huis aan huis in Papendrecht verspreid.

 • Van Wijngaarden winnaar Ondernemers Award Papendrecht Zomer 2023

  26 september 2023

  Op donderdagmiddag 7 september is Erwin van Wijngaarden van Van Wijngaarden Elektrotechniek overvallen door Sophia de Keizer, wethouder Economie, en Robert van Campenhout namens de jury van de Ondernemers Award Papendrecht. 

 • Week van de Veiligheid, 9 t/m 13 oktober

  03 oktober 2023

  Gemeente Papendrecht organiseert van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober samen met een aantal van onze partners de Week van de Veiligheid. De Week van de Veiligheid is zowel voor inwoners als ondernemers van de gemeente Papendrecht. Er vinden activiteiten plaats op 5 verschillende dagen. Tijdens die activiteiten komen onderwerpen als fysieke veiligheid, digitale veiligheid en ondermijning aan de orde. Klik hieronder op de dag voor het programma.