RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• GKN Aerospace/Fokker breidt uit in Papendrecht

27 oktober 2021

Gemeente medefinancier vanwege grote voordelen voor de gemeenschap
    • 500 – 825 extra banen
    • Grote aanjager van indirecte werkgelegenheid
    • Stimulans voor innovatie en onderwijs in Papendrecht

• Herstart aanbod preventieve huisbezoeken voor 80-plussers

26 oktober 2021

Hoe dragen we eraan bij dat ouderen zo lang mogelijk, vitaal en waardig ouder worden? De afgelopen week zijn 80-plussers in Papendrecht aangeschreven met de vraag of zij behoefte hebben aan een huisbezoek. Dit aanbod doet de gemeente om te horen wat behoeftes en wensen van mensen in deze leeftijdsgroep zijn, en om informatie te geven over voorzieningen en activiteiten in Papendrecht die men misschien nog niet kende maar wel handig zijn. Denk aan thuishulp of Koffie Met-activiteiten.

• Samen voor een gezonde leefstijl in Papendrecht

26 oktober 2021

Gisteravond zetten sportverenigingen, onderwijs, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties hun handtekening onder het vitaliteitsakkoord. Hiermee wordt richting gegeven aan gezamenlijke ambities voor vitale en gezonde inwoners. Sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door sporten en bewegen blijf je fit en kunnen sommige gezondheidsproblemen worden voorkomen.

• Reactie van de burgemeester op het incident van zaterdag jl.

26 oktober 2021

Zaterdagavond heeft er een ernstig steekincident plaatsgevonden in Papendrecht. Een 41-jarige man is daarbij om het leven gekomen. Het incident heeft grote impact op de buurt. Ook burgemeester Annemiek Jetten is aangeslagen.

• Ondermijningsbus geeft in Papendrecht voorlichting over 'ondermijnende' criminaliteit

21 oktober 2021

Vandaag stond de Ondermijningsbus in het centrum van Papendrecht om inwoners op een interactieve manier voor te lichten over ondermijnende criminaliteit.

• Overdekte fietsenstalling voor winkelpark De Meent

15 oktober 2021

Per 1 november 2021 krijgt Winkelpark De Meent in Papendrecht een gratis overdekte fietsenstalling. Deze komt in het voormalige pand van de kunstuitleen, aan de Veerpromenade 104. De huidige fietsenstalling buiten op de Markt komt daarmee te vervallen.

• Organisaties slaan handen ineen: samenwerkingsovereenkomst jeugd & onderwijs ondertekend

14 oktober 2021

Voor elke jeugdige in Papendrecht een goede start en een omgeving waarin hij of zij in gezondheid, kansrijk en met plezier kan opgroeien. Dat is de kern van de Samenwerkingsovereenkomst Jeugd en Onderwijs waaronder maar liefst 14 organisaties donderdagmiddag 14 oktober hun handtekening zetten.

• Nog 3 woensdagochtenden hulp bij aanvraag coronapas

11 oktober 2021

De gemeente heeft de ondersteuning bij de aanvraag van een digitale of papieren coronapas verlengd met nog 3 woensdagochtenden.

• Resultaten enquête hondenvoorzieningen

11 oktober 2021
  • Veel gezinnen Papendrecht afhankelijk van Voedselbank

08 oktober 2021

Een groot aantal gezinnen uit Papendrecht is afhankelijk van de Voedselbank.
    Het eerste halfjaar van 2021 maakten maar liefst 164 Papendrechtste gezinnen gebruik van producten van de Voedselbank. Wethouder Pieter Paans ging afgelopen woensdag langs en hoorde daar dat het aantal klanten van de Voedselbank nog altijd stijgt.