Word jij de allereerste kinderburgemeester van Papendrecht?

Burgemeester Margreet van Driel zoekt assistentie. Lijkt het jou wel iets om voor één jaar kinderburgemeester te zijn? Lees hier wat het inhoudt en hoe je solliciteert.

Wat leuk dat jij interesse hebt om kinderburgemeester te worden! Je kunt solliciteren als je:

  • na de zomervakantie in groep 7 van een Papendrechtse basisschool zit
  • je in Papendrecht woont
  • je vader, moeder of verzorger het goed vindt dat je solliciteert
  • je sollicitatie op maandag 15 juli bij ons binnen is.

Hoe solliciteer je?

De meeste kans maak je als je solliciteert op de creatiefste manier die je maar kunt bedenken: een brief met een actiefoto van jezelf, een gedicht, een kunstwerk, een filmpje of wat je zelf maar kunt verzinnen. Het is natuurlijk wél de bedoeling dat je jezelf zo goed mogelijk presenteert en dat de burgemeester meteen ziet dat jij de ideale kinderburgemeester bent!

Stuur je sollicitatie (vóór maandag 15 juli) naar kinderburgemeester@papendrecht.nl. Heb je iets gemaakt wat je niet kunt mailen? Geef het dan uiterlijk maandag 15 juli af bij de receptie van het gemeentehuis.

Vergeet niet om bij je sollicitatie in ieder geval je naam, mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Gesolliciteerd en dan?

Je hoort 26 of 27 augustus telefonisch van ons of je door bent naar de volgende ronde (of niet...). Ben je door, dan heb je een sollicitatiegesprek op maandag 2 september. We houden natuurlijk rekening met je schooltijden.

Kinderburgemeester voor 1 jaar

Kinderburgemeester word je voor 1 jaar. De kinderburgemeester wordt geïnstalleerd door de gemeenteraad in de raadsvergadering van donderdagavond 26 september. De gemeenteraad benoemt elk jaar een nieuwe kinderburgemeester.