Crisisnoodopvang

Op deze pagina leest u meer over Crisisnoodopvang voor vluchtelingen op schip aan Industrieweg voor maximaal 6 maanden

Papendrecht biedt voor een periode van maximaal 6 maanden crisisnoodopvang aan voor maximaal 52 vluchtelingen. Hiervoor gebruiken we het schip de MS Sir Winston dat komt te liggen aan een kade aan de Industrieweg. Deze kade grenst aan het bedrijventerrein van Fokker in Papendrecht. Deze opvang op een schip gaat niet ten koste van de belangen van bestaande en nieuwe woningzoekenden in Papendrecht.

Crisisnoodopvang houdt in dat we onderdak, eten en veiligheid bieden. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden van dagbesteding. Kinderen hebben andere voorzieningen nodig dan wat oudere mensen. Op dit moment weten we nog niet hoe de groep vluchtelingen is samengesteld.

Bedrijventerrein

De locatie aan de Industrieweg is een kade aan de Industrieweg, ook wel de 'compensatie-haven' genoemd. De direct omwonenden en omliggende bedrijven in de buurt zijn per brief op de hoogte gesteld van deze crisisnoodopvanglocatie.

Hulp

Het Rijk heeft een dringende oproep gedaan aan alle gemeenten in Nederland om tijdelijke hulp te bieden bij de opvang van vluchtelingen. Het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de toestroom van vluchtelingen op dit moment niet aan. Daardoor zijn er vaak geen slaapplaatsen meer voor vluchtelingen. In het hele land wordt gewerkt aan dergelijke (crisis)noodhulp. Met deze crisisnoodopvang dragen we in Papendrecht er aan bij om de ergste nood in Ter Apel te verlichten.