Informatieve inloopbijeenkomst over PFAS

Woensdagavond 22 mei is er tussen 16:30 -20:30 uur een inloopbijeenkomst over PFAS in het Stadskantoor Dordrecht. U kunt in en uit lopen wanneer het u uitkomt.

De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht houden op woensdag 22 mei een informatiebijeenkomst over de PFAS-vervuiling. Deskundigen van verschillende organisaties zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting geven op actuele ontwikkelingen. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor in Dordrecht (Spuiboulevard 300) van 16.30 tot 20.30 uur.

De gemeenten hebben eerder zo'n infobijeenkomst op 13 december 2023 ook georganiseerd. Dat was toen in Papendrecht. Dat is zowel vanuit de bezoekers als de gemeenten goed bevallen. Omdat de gemeenten het van belang vinden inwoners te blijven informeren, en ook naar hun vragen en zorgen willen luisteren, wordt zo'n inloopbijeenkomst nu weer gehouden. 
De PFAS-vervuiling in onze leefomgeving is bijna dagelijks in het nieuws. Onder inwoners leven nog altijd vragen over PFAS in hun leefomgeving. Daarnaast lopen er diverse rechtszaken tegen Chemours/Dupont over de vervuiling van bodem en water en voeren overheden diverse onderzoeken uit. Bijvoorbeeld naar de PFAS-vervuiling van zwemwater, eieren en moestuinen.

Deskundigen

Tijdens de bijeenkomst geven vertegenwoordigers van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en GGD een presentatie over achtergronden en onderzoeken die zij doen. Ook drinkwaterbedrijven Evides en Oasen zijn aanwezig om vanuit hun kennisgebied vragen te beantwoorden. Dat geldt ook voor deskundigen van Provincie Zuid-Holland, DCMR Milieudienst Rijnmond en  waterschappen die aanwezig zijn. Daarnaast wordt die middag het centrale online informatiepunt PFAS officieel gelanceerd.  

Inloop 

Bezoekers kunnen binnenlopen op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Er zijn verschillende informatietafels waar bezoekers met hun vragen en zorgen terecht kunnen. Bestuurders en deskundigen zijn er om hen te woord te staan. Bewoners kunnen ook nu al vragen insturen per mail via communicatie@dordrecht.nl of telefonisch via 14078. De vragen worden verzameld en met antwoorden gepubliceerd via het centraal informatiepunt. 
Het stadskantoor Dordrecht bevindt zich aan de Spuiboulevard 300. Komt u met de auto, dan kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk (ongeveer 10 minuten lopen). Wilt u toch dichterbij (betaald) parkeren, dan kan dat in parkeergarage Spuihaven achter het stadskantoor.